1939

Вице на Тотев фаворит на конкурса за шефове в „Свободна зона” АД

Розалин Петков отвя конкуренцията

Активистът на ГЕРБ получи оценка "отличен 5,77" от съпартийците си Йордан Илиев и Ангел Славов и независимия Слави Георгиев

 

Розалин Петков, който беше зам.-кмет по финанси и бюджет в мандатите на Иван Тотев, е получил отлична оценка 5,77 на конкурса за Съвета на директорите в „Свободна зона” АД. Състезанието се проведе по Закона за публичните предприятия за първи път, като в комисията бяха избрани съветниците Йордан Илиев и Ангел Славов от ГЕРБ и Слави Георгиев, нечленуващ в политическа партия.

Община Пловдив притежава в „Свободна зона - Пловдив” 85,47% от капитала на дружеството. Досега директорите се избираха с решение на Общинския съвет, като правило това ставаше по предложение на управляващата политическа сила. Промените в Закона за публичните предприятия обаче налагат конкурсно начало с изискване към кандидатите да представят задължителна бизнес програма за 4-годишен мандат.

С оценка "много добър" са издържали изпита Миглена Цанкова и Атанас Атанасов, също предложени в тричленния борд. Предполага се, че Розалин Петков ще запази длъжността и на изпълнителен директор, която изпълнява и в момента. Резултатите на конкурса ще се обсъждат на сесия на Общинския съвет, а бордът ще бъде назначен след гласуване за решението на комисията. 

Други двама кандидати - Валерий Петров и Никола Папазов, са получили слаби оценки и не са одобрени в челната тройка.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Ганьо

Ганьо

17.01.2023 | 11:19

Не се наядохте ейййй меринджеи

Отговори
0 0
Само една дума......

Само една дума......

17.01.2023 | 09:40

Слави Георгиев "независим"? Вие шегувате ли се? Отдавна е при Тотев

Отговори
4 1
Отнесени от вихъра

Отнесени от вихъра

17.01.2023 | 09:10

Скоро е тях ще ги отвеят

Отговори
6 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?