Следвайте ни

Ветераните се смаляват

viber icon

В местното управление, както и в държавното се забелязва спад на доверието към партиите, условно наричани "ветерани". От Десети ноември до 2007 г. Пловдив беше управляван от демократичните сили под знамето на СДС - доминант както в изпълнителната, така  и в законодателната власт.

През 2007-а СДС отстъпи главната роля на новата партия ГЕРБ в коалиция с ВМРО, а присъствието ѝ в Общинския съвет се сведе до броени на пръсти съветници под формата на "Синя коалиция", ДСБ, Реформаторски блок. На последните местни избори през 2019 г. СДС  изгуби битката за Общинския съвет, отстъпвайки пред новото формирование в синьо - "Демократична България", а на последния парламентарен вот се закачи за ГЕРБ. 

Повече от двойно се сви участието в местния парламент на БСП - тенденция, показателна за държавата. За 30-те години левицата управляваше Пловдив само три години - от 2008-а до 2011-а, без да е печелила избори. ДПС стигаше до трима съветници под тепетата, сега има един. 

Пада и рейтингът на ГЕРБ. С всеки мандат представителството на партията в Общинския съвет се смалява и в момента е една трета от целия състав.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?