71

Вестник "Марица" с две престижни награди от СБЖ

Вестник „Марица“ за пореден път доказа, че е сред медийните лидери в страната.  Признанието е от Съюза на българските журналисти, който единодушно гласува две от престижните награди. Те са в категориите “Печат“ и „Журналистически материал в регионална медия, предизвикал широк обществен интерес“. 


За ярки професионални успехи в периодичния печат УС на СБЖ удостои с почетен плакет „Златно перо“ екипът на в. „Марица“. Наградата получи главният редактор Руси Чернев. Тя бе връчена от Председателя на УС на СБЖ Снежана Тодорова.

„Нашият вестник е връстник на нова България. Първият му издател е Христо Г. Данов и ние имаме високата чест и отговорност да носим това име. Мисля, че се справяме адекватно досега. Вестник „Марица“ е дал на България трима премиери – д-р Константин Стоилов, Иван Евстатиев Гешов и Тодор Бурмов. Дописници на вестника са били Иван Вазов, Стоян Михайловски и Григор Начевич. Отговорността ни е огромна и сме благодарни, че ни забелязахте“, каза Руси Чернев при получаване на престижното отличие.

Грамота и почетната значка „Златно перо“ за принос в съвременната журналистика получи колегата Мария Петрова. Тя е отличена за разработките си по темата за качеството на храните. 


Още двама пловдивски колеги бяха удостоени с награди от СБЖ. Грамота и приз „Златно перо“ бяха връчени на емблемата на БНТ Пловдив Наско Начев. 

За цялостната й журналистическа дейност, за високия професионализъм, човеколюбие и неприкрита пристрастност към истината, с грамота бе отличена посмъртно Нери Терзиева.

Годишните награди - 2022 на СБЖ бяха връчени снощи на тържествена церемония в клуб „Журналист“ в Дома на СБЖ в София.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
намръщенЪ

намръщенЪ

12.11.2022 | 18:15

ЧЕСТИТО ЗА НАГРАДИТЕ! Но! Каква е връзката между ИЗТОЧНОРУМЕЛИЙСКИЯ ВЕСТНИК "Марица" и НАСТОЯЩИЯ?! Последният брой на оная "Марица" излиза през 1885г. ,първият на тази през 1990. Повече от век разлика, не ги свързат нито редактори, нито автори, нито нищо, освен местоположението и функцията на регионален вестник

Отговори
8 1
на Марко чадъра

на Марко чадъра

12.11.2022 | 14:14

Шорош даде ли нещо?

Отговори
2 3
ДГД

ДГД

12.11.2022 | 15:24

Какъв Шорош те е налазил, приятелю? Агент Виолета е раздала наградите!

Отговори
6 1
Верно

Верно

13.11.2022 | 19:10

Председателят на Управителния съвет на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова-Федотова с агентурен псевдоним в ДС „ВИОЛЕТА” получава през 2019 г. от президента Румен Радев президентски плакет „Св. св. Кирил и Методий“ по случай отбелязването на 175 години българска журналистика и 125 години от създаването на организирано журналистическо движение в България | Източник: Интернет. Председателят на Управителния съвет на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова-Федотова се скъса да хвали руския президент Владимир Путин след проведения в Русия референдум, гарантирал му доживотен президентски мандат. Хвалебствията си Тодорова-Федотова отправи по време на свое участие в кабелната телевизия Евроком. Снежана Тодорова-Федотова, която оглави СБЖ през 2015 г., е завършила висшето си образование в СССР още по време на комунистическия режим, където среща бъдещия си съпруг руснак, е известна с проруските си позиции. По-малко познат факт, липсващ от официалната ѝ биография, е нейното агентурно минало в Държавна сигурност. През 2009 г. Комисията по досиетата разкри нейната принадлежност към Шесто управление на ДС за борба с идеологическата диверсия в качеството ѝ на агент под псевдонима „ВИОЛЕТА”, вербуван през 1988 г. По това време тя работи в СБЖ, където е от 1979 г. Там е била завеждащ на международния отдел, а след промените продължава да се издига. От 1998 до 2002 г. е секретар по синдикалните и социалните въпроси, след това е главен секретар на СБЖ, а през 2015 г. оглавява организацията. През 1990 г. по време на тайното прочистване на досиетата от комунистическия режим за агент „ВИОЛЕТА” е наредено да бъдат заличени всички данни, както и да бъде унищожено личното и работното дело на агента. „Руснаците казаха – ние сме „за” Путин. Цялата атака, която се води срещу Русия и конкретно срещу президента, е именно защото Русия има успех и страната се очертава като много важен и решаващ фактор в световния ред”, коментира бившият агент на ДС пред Евроком. „Русия е била и е световна сила. Русия е империя”, продължи с възхвалите си председателят на СБЖ с агентурен псевдоним „ВИОЛЕТА”. „Масовото участване в референдума и най-вече положителният вот от над 77% от гласувалите показват, че народът и ръководството на Путин са заедно, което говори за една вътрешна стабилност. Не може и да не се каже, че това е и победа лично на Путин”, заключи Снежана Тодорова-Федотова.

Отговори
6 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?