4020

Вестник "Марица" и "Хермес медиа" откриват екоизложба

Точно в 11​,00 часа днес на входа на Цар-Симеоновата градина вестник "Марица" и рекламна агенция "Хермес медиа" откриват третата си поредна изложба, посветена на екологията и опазването на околната среда. Тазгодишната инициатива преминава под надслова "Мисия Зелено бъдеще" и цели да обедини силите на институции, бизнес и граждани в каузата да запазим света около нас чист.  

В официалната част ще вземат участие редица представители на бизнеса и институциите в Пловдив, а специални гости на събитието ще бъдат кметът на Пловдив Костадин Димитров, както и ресорният зам.-кмет по екологията Иван Стоянов. Изложбата пък ще остане достъпна за посетители в Цар-Симеоновата градина (до ДНА) до 30 юни. 

На общо 24 пана ще бъдат показани добрите практики, чрез които бизнесът инвестира в кръгова икономика, енергоспестяващи технологии, енергийна ефективност, отговорно събиране и рециклиране на отпадъците. Фотографите на "Марица" пък са запечатали някои от най-сериозните проблеми, свързани със замърсяването, които целят да провокират по-отговорно поведение ​сред пловдивчани и гостите на града.    

​Неслучайно и тази година кампанията се нарича „мисия“ - тя е една от многото стъпки, които трябва всички ние като общество да извървим, за да създадем условията за едно „зелено бъдеще“. То пък ще бъде най-големият подарък, който може да направим както на нас самите, така и на идните поколения.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?