Следвайте ни

Вещици и феи превзеха PLOVDIV PLAZA на Хелоуин ВИДЕО

Мероприятието премина при спазване на всички COVID мерки

viber icon

Рисуване върху декоративни тикви и циркови артисти забавляваха малки и големи за Хелоуин в PLOVDIV PLAZA MALL. Цялата сграда се превърна в една своеобразна циркова арена. На всяко ниво гостите на търговския център се забавляваха с клоуни, кокилари, жонгльори, огнено момиче, мим. Мероприятието премина при спазване на всички COVID мерки.

Още по обед черни ангели, феи, скелети и смъртта превзеха PLOVDIV PLAZA. 7-годишните най-добри приятелки Ванеса и Ника се бяха маскирали като вещица и маската от филма Писък. Ника, която се беше вдъхновила от филма, влезе в дружелюбен двубой с момче, облечено като скелет. 

И макар според заповедта на здравния министър най-малките хлапетата да не са задължени да носят маски на закрито, тези, чиито костюми не покриваха лицето им си бяха сложили предпазното средство. Всички непълнолетни бяха придружени от родителите си. А други като 8-годишната Никол бяха дошли с по-големия си батко. „Охраната  съдейства максимално и когато забележи посетители, които изглеждат под 18 години, искат документите им и ако наистина са непълнолетни, ги приканват да напуснат обекта“, каза маркетинг мениджърът на  PLOVDIV PLAZA Александрина Янева и добави, че на всеки, който не си носи маска, му се дава такава.

Никол се включи в заниманията по рисуване върху декоративна тиква. „Направих й коса, вижда се, че плаче. Направила съм и чертичка все едно се е одраскала, а от носа й тече кръв“, обясни Никол, която е успяла да изрисува всичко за половин час. В същата работилничка, облечената като фея, Мирослава пък пресъздаде образа на Спонджбоб върху буркан. С украсата й помогна нейният баща, а фееричният грим е дело на майка й.  В художественото ателие на помощ се притичаха и творецът Невена Раичкова от ателие „Малките таланти“, заедно с 16-годишната си дъщеря и 12-годишния си син. 

„Бяхме подготвили около 160 тикви всичко свърши и около 100 буркана. Организацията е великолепна, спазваше се всичко, което е необходимо. Масите са на разстояние и се допускат определен брой деца. Съпортът на мола е уникален“, разясни Раичкова. Децата чакат на отстояние метър и половина едно от друго и веднага щом се освободи място отговорникът по охраната Димитър Петров им дава знак. Преди новото хлапе да седне на масата за рисуване обаче тя се дезинфекцира. 

А за страшните физиономии на малки и големи се погрижи гримьорът Катрин Соколова. Черешката на тортата се оказа цирковото шествие, което премина през целия мол, за да няма струпване на хора. Пловдивчани се насладиха на изкуството на кокиларите, един от които е от Венецуела, клоуни, мим, огнено момиче и жунгльор. Мимът Филип Дончев изигра етюд как изглежда коронавирусът през неговите очи. Цирковите изпълнения се случваха под звуците на саксофонист от Испания. 

За повече снимки посетете галерията.

Снимки: Атанас Кънев

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?