Следвайте ни

Веселин Маневски излиза от „Свободна зона“, мястото му заема Емил Русинов 

viber icon

Бившият общински съветник от ГЕРБ Веселин Маневски е освободен от "Свободна зона" АД. На негово място беше назначен Емил Русинов. Решението бе взето от местния парламент на редовното заседание.


Маневски беше определен да представлява Община Пловдив в Общото събрание на акционерите през май 2019 г., но вече не може да изпълнява тази роля, защото не е в редиците на старейшините. В "Свободна  зона" АД общината държи 85,5 процента от капитала.

Междувременно старейшините решиха проф. д-р Петър Петров временно да застане начело на МБАЛ „Св. Георги“. 43 гласуваха за, 4 против и нямаше въздържал се.

 Петров ще бъде на поста за срок до обявяване, провеждане и финализиране на конкурсна процедура за възлагане управлението на търговското дружество. До тук се стигна след като настоящият шеф на лечебното заведение  д-р Генади Странджев подаде оставка. 
Кандидатурата на проф. д-р Петър Петров бе дадена още на миналата сесия на Общинския съвет, но бе отложена по предложение на групата съветници от БСП. Агрументите – да се разговаря с колектива на болницата, която вече дълги години изпитва сериозни финансови затруднения. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?