46

Веселин Козарев: Поливните системи са ни основен приоритет, превръщаме "кални петна" в градинки

С нова растителност служители на „Градини и паркове“ облагородиха зелените площи на ул. „Младежка“ №24 – 28. След като короните на чинарите там бяха оформени, пространството вече е обогатено с още десетки дървета и храсти, сред които се открояват хортензии, тисове, хвойни, кедри, церциси и други видове.

„Започнахме миналата година, като заравнихме терена, обогатихме почвата с произведен в новата общинска инсталация компост, засадихме райграс. Успяхме да изградим и поливна система, с която да гарантираме доброто поддържане на зеленината“, каза директорът на общинското
предприятие Веселин Козарев.

„Поливните системи са от огромно значение за развитието на зелената система в града ни. След изготвен още през 2021 г. анализ установихме спешна нужда от изграждането на поливни системи на 7 локации – и то на първо време. Защото водата е най-важният ресурс в нашата работа. Затова
за поредна година ще настоявам пред администрацията да бъдат заложени средства за изготвяне на проекти и изпълнение на поливни системи в целия град. Имам готовност и знам, че с малки инвестиции значително може да се подобри качеството на живот в кварталите“, подчерта Козарев.

Той допълни, че тази пролет по „Младежка“ ще има още нови насаждения, като облагородяване се предвижда и на мястото на бившия ресторант „Водолаза”. В момента ОП „Градини и паркове“ работи по облагородяването на още няколко междублокови пространства в различните райони на града, така че „калните петна“ да намалеят.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Полей и калното петно на кака ти калинчева

Полей и калното петно на кака ти калинчева

16.03.2023 | 19:25

Макар че само трънки могат да покарат от нея.

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?