2374
Следвайте ни

Веселин Козарев: Очакваме пловдивчани активно да участват в Мисия „Лаута“

viber icon

Директорът на общинското предприятие „Градини и паркове“ Веселин Козарев е сред основните инициатори на първото мащабно почистване с участието на граждани на парк „Лаута“.


Официалният старт на акцията под наслов „Мисия „Лаута“ е на 2 октомври (събота). Сборният пункт е в 10 часа пред чешмата до барбекютата на централната алея в парка. 


„Идеята за подобно събитие, към което да привлечем и загрижени за зелената система пловдивчани, е още от пролетта. Тя става реалност благодарение на съвместните ни усилия с кмета на „Тракия“ Костадин Димитров и директора на „Чистота“ Димитър Георгиев. Привлечена е подкрепата на граждански сдружения и утвърдени пловдивски фирми“, коментира Козарев.


Според него активното участие на гражданите ще е безценна помощ „Лаута“ да се превърне не само в още по-привлекателно, но и по-безопасно място за отдих. През последните години паркът е разширен с близо 80 декара в южна посока. Засадени са над 2000 нови дървета, изградена е поливна система, направени са нови алеи. Реализираните идеи на районния кмет Костадин Димитров допринесоха „Лаута“ да се преобрази в любимо място за почивка не само за жителите на „Тракия“, но и за пловдивчани от целия град. Същевременно в парка се провеждат много събития, които привличат и стотици посетители от други населени места.


„Акцентът на сегашната акция е да прочистим изсъхналите и опасни дървета от вътрешността на лесопарка. Цяла седмица вече наши специализирани екипи обработват паднали по време на последните бури дървета и клони. Разчитаме доброволците, които ще дойдат в събота, да помогнат за изнасянето на трупите, така че разходката сред гората също да е безопасна, а и там да оформим нови алеи“, казва Веселин Козарев.


Акцията е подкрепена от Сдружение „БГ Бъди активен” и проект „Партньорство за красива и чиста България”. 


Предвижда се томбола с награди за участниците със съдействието на Хобо България, Елко Мес, Белла България, Метал ин, Биттел, Бг Радио. 


Партньори на събитието са РД Студио, „БИО ПАК БГ” ООД, които ще дарят биоразградими чували и ръкавици.


Вестник "Марица" е медиен партньор на събитието.

За още актуални пловдивски събития четете в новия Справочник на "Марица" 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Мъкааа

Мъкааа

30.09.2021 | 16:21

Лошото е че ги назначават ама те не знаят защо...Само на хранилка на ГЕРБ.... Е за това пак ГЕРБ ще са първа политическа сила щото лапачите са бая...

Отговори
1 1
Да си чисти

Да си чисти

30.09.2021 | 16:19

Той друго не е свършил откакто е директор.Все ходи някъде все нещо пунтира... Район северен махнаха едни пейки на пазарчето...срешу х-л Санкт Петербург...избухна недонолство и скандал...след това махнаха две сергии за зеленчуци пак там щото се оплакари 5 човека от една кооперация....ма не затвариха магазините в нея щото наема тече....сега всеки ден хората сядат по парапета на подлеза върху скъсани кашони и после тая мърлютия остава...защо защото 5 човека са близки на кмета Алексиев.....Без обществено допитване премахна пейките...вдигали хората шум ами това не е вилна зона...това е градска част...кръстопът на деца майки възрастни към спирки към училища към детски градини...да няма две пейки да поседне човек да закуси да почине. дойде разходи се изпунтира загриженост и до там.... Нито мисъл нито стратегия нищо....в този град просто има пионки на възлови места....този е една от тях....кмета Алексиев другата пионка.. Да го питам тоя кмет когато е представян проекта за изграждане на подлеза и екстериора около него е имало предвидени пейки за отдих той кок сам реши да го промени това пространство.... Да си чисти......кочините! Само юркат ман.гал.ките а не правят нищо срещу нарушителите и сигналите... С по една метла от пластмаса хигиена в града няма да има.....

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?