Следвайте ни

Версия: Шефката на Басейнова дирекция е арестувана заради отравянето на реките

viber icon

През последната година “Басейнова дирекция - Източно-беломорски район” е най-добре работещата в страната. Това заяви за “Марица“ екологът и хидроинженер Димитър Куманов от сдружение “Балканка“.

По думите му, откакто Кънева е на този пост, законът се спазва. “Представям си какво би станало, ако тръгнат да проверяват останалите дирекции. Арестът в Пловдив е много лош сигнал за тях. Там ще открият много по-фрапиращи нарушения“, каза още Куманов.

Според него по-вероятно е арестът на Кънева да е свързан с отравянето на реките Юговска и Чепеларска, а не с незаконни сондажи. Въпреки твърденията на пиара на Басейнова дирекция в Пловдив Лиляна Барганова, че всички, което се случва с мониторинга на реките, се изнася в публичното пространство, и днес тя не отговори на въпроси на “Марица“, свързани със замърсяването.

Още на 18 февруари питанията ни бяха изпратени до пиар отдела на дирекцията с копие до МОСВ. Те целят да установят какви са били показа-телите на водата в реката непосредствено преди аварията в “Лъки Инвест“, в началото на годината, през 2019-а и 2018 г. В писмото си “Марица“ настоява и за показателите на всички елементи във всички 8 пункта, в които е извършен мониторингът, както и за оптималните стойности на тежките метали, за които дирекцията е проверявала.

Илияна Караланова

Илияна Караланова

Отговорен редактор Marica.bg

Илияна Караланова е завършила „Славянска филология” в ПУ „П. Хилендарски”. Работила е в Топ ТВ, в. „Труд” и plovdivweek.com. Била е зам.-главен редактор на в. „Строителство Имоти”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?