49

Вежди Рашидов дари 15 безценни творби на Пловдив и призова политиците да правят добро

Дарение на 15 картини на западноевропейски автори от 17, 18 и 19-ти век  от личната си колекция дари днес големият български скулптор Вежди Рашидов на Градската художествена галерия в Пловдив.   

„Правя го с обич към Пловдив, някой ще каже – заради изборите. Не. Ще продължа да го правя и занапред, защото този град, по-стар от Рим, не само го заслужава, но аз съм му длъжен, дал ми е много и това е скромен жест в знак на благодарност”, каза бившият министър на културата и кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС. 

Творбите бяха приети с благодарност от директора на Галерията Красимир Линков и изложени в една от  залите за временни експозиции на ул. „Княз Александър I“ №15.

На церемонията бяха областният координатор, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и два мандат кмет на града инж. Иван Тотев, настоящият кмет на Пловдив Здравко Димитров, заместник-кметът по култура на Община Пловдив Пламен Панов, районни кметове, меценати, граждани. 

В емоционалните си думи към присъстващите Вежди Рашидов подчерта, че жестът му е и молба към всички политици да правят добро и да обичат народа. 

„Нека малко сведем главите и да се усмихнем. Нека свършим колкото можем повече добри неща”, заяви още Вежди Рашидов и допълни: „Дарението ми е най-човешки акт, с много обич към този град, където мина младостта ми. Но дайте всички заедно да направим още за него”.

Това е второ дарение, което Рашидов прави на пловдивската галерия. През 2019 година Вежди Рашидов подари 5 ценни пейзажа от своята колекция западноевропейско изкуство по време на изложбата „Страсти“ в града под тепетата. 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Ееех

Ееех

29.09.2022 | 16:51

Каква гепи подлога си и ти Вежди. Не било предизборно, а. Само крадлива гепирастия, която няма нищо общо с изборите се пъчи и хили подлизурски. А града, който толкова обичаш твоят идол го подари на един огромен безхаберник и тезултата е виден от космоса упадък, мърсотия, конфликти, неадекватност, простащина.

Отговори
4 0
Начо

Начо

29.09.2022 | 16:43

Когато е на държавата софра затрупана с благинки Веждичката р много хрисим, всъщност и при социализма и сега винаги е бил на хранилка

Отговори
3 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?