Следвайте ни

Вдигнаха виенско колело в центъра на Пловдив СНИМКИ

viber icon

Огромно виенско колело е издигнато на пл. "Централен".  Работници монтираха съоръжението през двата почивни дни и се очаква тази седмица атракцията да бъде достъпна за любителите на височините. Колелото стига до 7-8-ми етаж на бившия партиен дом, където сега се помещава част от общинската администрация.

 

Разрешението е издадено от общината, след одобрението на Експертния съвет за устройство на територията. Както "Марица" писа, колелото ще наподобява атракцията, известна като "Окото на Лондон". Отгоре ще може да се види цялата панорама на Пловдив.

 

Гигантската конструкция предизвика различни коментари сред минувачите. Едни коментират, че Пловдив има нужда от повече атракции  най-вече като туристически град. Други считат, че колелото трябваше да бъде монтирано на друго място, например, в парка на Младежкия хълм или около Гребния канал, но не и на площада, където преди три години бяха сменени плочките.

 

На едно място репортерът на "Марица" забеляза, че настилката е леко повредена от тежките машини и конструкцията.

Снимка от Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Чичо

Чичо

31.05.2021 | 11:45

Това едио място се вижда че е капак на шахта . Да ама ...

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?