Следвайте ни

Вдигат VIP гробище край Пловдив

viber icon

Нов траурен парк ще се строи на Рогошко шосе. Теренът е близо 8 дка и е в близост до същиствуващото общинско гробище. Това става ясно от инвестиционно намерение, подадено в РИОСВ -Пловдив и чакащо становище на екоинспекцията. 

Гробищният парк ще бъде от изцяло нов тип, какъвто досега не познава обществото ни в стопанисваните общински гробища в България, обяснява инвеститорът. Предвижда се разположение на подземните гробове - основно двукамерни, също така изграждането на единични и фамилни гробници, колумбарийни стени, урнови ниши и подходяща зеленина. Отчасти подобна реализация има в съществуващия вече повече от 10 години „Бояна парк“ в София, който също е частна инициатива. 

Централната зона, транспортните алеи и предвидените паркоместа ще заемат не повече от около 20% от имота, докато зелените площи заедно с тези отредени за гробни полета на гробищния парк, колумбарийни стени и урнови ниши ще изпълват останалите около 80%. 

Сградата на обредния дом ще бъде едноетажна, с обща площ от около 500 кв. м., от метална конструкция и термопанели. В нея ще има обособени фронт офис, офис,  зала за поклонение, отделение за кетеринг, санитарни възли за персонала и посетители,  инсталационно помещение, помещение за подготовка и обгрижване на покойници, хладилна камера, складове за ковчези и траурни стоки, съблекални за персонала.

Някои вече побързаха да определят новият траурен парк като VIP гробище.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Мария

Мария

18.12.2020 | 17:34

А бе Марица пак се изложихте с тази статия. Питай те Стоянчо кмета. Ма е павилион за закуски.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?