71

Вдигат тост за празника на геодезиста в Пловдив

Асоциацията на геодезическите фирми събира близо 500 геодезиста за техния професионален празник. По традиция празникът ще бъде отбелязан  на 31 март т.г. (последния петък на март), в Парк-хотел "Санкт Петербург".

Събитието включва обучителен семинар на тема: Дистанционни методи при изработване на кадастрални карти, който ще се проведе в зала „Пълдин“ на Парк хотел Санкт Петербург. Ще има и презентации на новости в геодезическите инструменти и технологии. Финалът на Форума е официална вечеря по случай Празника на геодезиста.

Официални гости на събитието са проф. д-р инж. Елена Пенева, декан на Геодезическия факултет към УАСГ, шефката на Агенцията по геодезия, картография и кадастър инж. Виолета Коритарова. Сред поканениете са още Георги  Желев от БАН, както и бившите председатели на АГФ Иван Здравчев, Николай Киров и Михаил Настев.

Асоциацията на геодезическите фирми е доброволно сдружение с нестопанска цел, която осъществява своята дейност в частна полза на своите членове на принципа на самоиздръжка и в съответствие със законите в страната и своя Устав.

Асоциацията се грижи за интересите на своите членове пред държавните институции и ведомства, и участва в разработването на нормативната уредба в областта на кадастъра и геодезията. АГФ е партньор на държавните и  общински институции и помага на специализираните парламентарни комисии при създаване на закони в областта на геодезията, картографията и кадастъра. АГФ участва в Меморандум за сътрудничество, в който влизат: Съюзът на геодезистите и земеустроителите в България (СГЗБ), Национална секция „Геодезия и приложна геодезия“ в Камара
 на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП), Камарата на инженерите по геодезия (КИГ), Асоциация на геодезическите фирми (АГФ) и Геодезически факултет на Университет по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ).

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?