Следвайте ни

Вдигат сглобяеми паркинги на Бунарджика

viber icon

Три сглобяеми  многоетажни паркинга могат да се изградят в центъра на Пловдив, след като общинските парцели се отдадат на концесия на инвеститори. Идеята на кмета на район „Централен” Георги Стаменов  ще бъде включена в Годишната програма за разпореждане с общински имоти, след като се одобри от местния парламент.

Подходящи са незастроените терени на Бунарджика -  ул. „Волга”31 , „Волга” 33-а и на ул. „Трапезица” 23, счита Стаменов.  На ул. „Волга” те са с площ по 60 – 70 кв. метра, върху които в момента паркират по четири автомобила, а сглобяемите паркинги ще осигурят по 15 места. На ул. „Трапезица” до Четвърто РУП парцелът е по-голям и биха могли да се разкрият места за над 40 автомобила.

Подобна съвременна автоматизирана система беше представена през миналата година за първи път на Сточна гара. Концесионерът ще внася пари в бюджета и в същото време ще помогне за решаване на драстичния проблем с недостиг на места за паркиране в центъра, коментира районният кмет. Според него сглобяемите конструкции могат да се опаковат с фасади от зеленина, както се прави в други държави.  

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Ама че простотия!

Ама че простотия!

23.02.2021 | 04:00

Няма други места, та опряха доБунарджика? Ами може и в стария град _ и там има терени! И като го построят този гараж до него да е бесилото на този, който е дал разрешението. Там да го обесят!

Отговори
4 0
Статукво

Статукво

23.02.2021 | 00:42

В нашия град има нужда от паметник на автомобила, защото толкова години, в голям град, като Пловдив, няма друга алтернатива.

Отговори
1 0
Мнение

Мнение

22.02.2021 | 22:54

Алоо Стаменов, ти може да се разпореждаш с имотите на бащати !!! За тези ще решаваме ние !!! Това което сте го правили вие гербаджииските мафиоти вече приключи....война ще става да знаете !!!

Отговори
5 3
Майна

Майна

22.02.2021 | 21:20

Хиляди години НИКОЙ не застрои тепетата на Пловдив !!! Скоро те ще са обградени от МНОГОЕТАЖНИТЕ нови сгради и паркинги и ще разказваме, че ей там зад оная сграда е Бунарджика ! СПРЕТЕ СЕ !

Отговори
10 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?