Следвайте ни

Вдигат пловдивския "Ориндж Каунти" с 44 къщи в "Южен"

viber icon

Нов квартал е на път да изникне в местността "Терзиите" в район "Южен". Това става ясно от инвестиционно намерение, което е на етап промяна статута на земята - от нива за жилищно строителство. 

Празният имот е над 32 дка и се намира южно от квартал "Прослав", като се предвижда да бъде разделен на 44 парцела за жилищно застрояване. Всеки парцел ще бъде средно около 600-700 кв. м. и ще се използва за строителството на еднофамилни жилищни сгради. Според запознати това ще бъде пловдивският "Ориндж Каунти".

За кваратала става ясно от инвестиционното намерение, входирано в Регионалната инспекция по опазването на околната среда -Пловдив (РИОСВ-Пловдив).  

Достъпът до новия квартал ще става по съществуващи общински пътища и не се предвижда изграждането на нова пътна инфраструктура. 

В момента се очаква становището на РИОСВ-Пловдив дали инвестиционното намерение може да окаже отрицателно въздействие върху околната среда.  

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Хах

Хах

28.03.2021 | 17:39

А кой ли богаташ ще живее там не мога да се сетя. Те хората и ся не искат да стъпват там..ама Нали ще има едни пари за тебе тебе и тебе

Отговори
0 0
Ццц

Ццц

25.03.2021 | 02:34

В чужбина най-напред очертават парцелите, обратна и права вода до всеки парцел, електромер до всеки парцел, пътя асфалтиран, тротоарите направени и чак тогава влиза фирмата да строи. И при нас е така, но в обратен ред и докато поставят тръбите за водата, асфалта е вече дроб, за нищо не става.

Отговори
3 0
УМЕН

УМЕН

25.03.2021 | 01:18

А Какъв стил ще бъдат тези къщи пак нещо гръцко испанско или италианско ли никой не се сети да направи къщи в Български възрожденски стил или тук няма Българи сигурно щом харесват чужди стилове на архитектура......

Отговори
5 0
Селко

Селко

24.03.2021 | 18:34

Май ще е хъса на бивш парцел на джимито

Отговори
0 1
Архитект

Архитект

24.03.2021 | 13:33

Какъв Ориндж каунти с парцели от 500-600 квадрата ви гони? Това ще е поредното гето в околностите на град Пловдив, но какъвто пазара, такива и инвеститорите.

Отговори
20 1
Майна

Майна

24.03.2021 | 11:59

А ще има ли канализация и пътища в Ориндж каунти в южен ? Или БОГАТАШИТЕ ще газят както винаги в кал и ще строят септични ямк като в 4 век преди новата ера ?

Отговори
32 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?