Следвайте ни

Вдигат параклис „Св. Архангели“ в двора на новата митрополия

viber icon

На 1 септември 2020 г., началото на Църковната нова година, от 10:00 часа Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще положи основния камък за изграждането на параклис в чест на Светите Архангели, в двора на новата сграда на Пловдивската света митрополия на ул. „Княз Церетелев“ № 27 в Стария град, съобщиха от там.

От митрополитския храм „Св. Марина“ в 9:30 часа ще тръгне молитвеното литийно шествие, предвождано от празничната икона на св. Архангели от иконастаса на разрушения старинен храм „Св. Архангели“, което ще премине през главната улица - “Княз Александър І Батенберг“ по ул. „Съборна“ до ул. „Княз Церетелев“ № 27.

От пловдивската митрополия призоваха православните християни към духовна и молитвена подкрепа и съучастие в това богоугодно начинание.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ДОК

ДОК

30.08.2020 | 17:48

Както казвала, баба Ванга, "човешкото око насита няма, лекува го само шепа пръст". Същото и с хората - свещенослужители. Заплатите им от данъците ни, ремонт и Ново строителство на Храмове, па от там,..... . Николай П-ски, със собствени приходи на най- голямата и богата Митрополия, кога ще построи нещо значимо, само с тях? Без коментар, за фалша, в обръщението!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?