Следвайте ни

Вдигат отново напуканата къща в „Източен”, ако падне СНИМКИ

viber icon

„Ако къщата на ул. "Видима" 8A падне, поемаме ангажимент да я вдигнем отново”, каза за „Марица” Стойко Тодоров. Той е собственикът на строежа, който предизвика огромна пукнатина в сградата на ул. "Видима" 8A в район „Източен”. 

Инцидентът вдигна на крака квартала преди два дни. 

Съседи, очевидци на случката разказват, че се чул пукот и срутване, след като при изкопни работи в съседния имот дупка зейна в къщата на ул. "Видима" 8A. Обитателите й са евакуирани, за късмет те не били в къщата точно в този момент, както "Марица" писа. Хората от съседната къща също се изнесли по спешност поради опасност имотът им да бъде затрупан, ако разкопаната къща падне. Друг съсед обаче контрира, като обясни че: “ ... напуканата къща няма никаква основа, цялата е гредоред. Въпросната стена беше бутната на ръка, а не с багер”. 

Собственикът на новия строеж обясни, че са направили опит да се запази тази стена. “Тя попада в нашето УПИ. Само че при изкопните работи стената поддаде, а и дъждът в последните дни допълнително утежни положението. Сутринта имаше проверка от РДНСК и от кметството. Дойде комисия и тя ще ни каже какво да правим, чакаме указания от тях”– вдига ръце инвеститорът Тодоров. Той уточни, че имат 30 дневен срок, в който да оправят нещата. 

Стойко Тодоров е инвеститор в сградата заедно с Мария Тодорова, Илия Минков и Лиляна Царева. Строежът на ул. „Видима” 8а се води жилищна сграда с надземни гаражи. Сградата има издадено разрешение за строеж №18/13.05.2021 г. от главния архитект на район „Източен”. Изпълнител на обекта е фирма „Стат - 2” ЕООД. Технически ръководител на строежа е инж. Карлос Монсерат. 

От кметството на „Източен" знаят за случая и вече са издали заповед за укрепване на къщата.

Снимки: Франк Воща

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Традиция

Традиция

22.06.2021 | 20:40

За съжаление, всичко ще остане за сметка на собствениците! Не за първи път ! Така е у нас - който има пари - може и къщата да ти бутне и в съда ще се окаже, че виновен е пострадалия! Ккто се казва - на съда всичко е ясно - да влезне убития! Така е в башибозушка бойколандия - село без кучета.

Отговори
4 1
Ваня

Ваня

22.06.2021 | 16:46

Застроиха всичко в този град,само бетон навсякъде.

Отговори
6 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?