Следвайте ни

Вдигат открита сцена навръх Бунарджика за Music Daze

viber icon

Върхът на Бунарджика за първи път ще стане сцена на тридневен летен рок фестивал. Той започва на 11 юни и ще завърши на 13-и. „Предната седмица ще е откриването на Opera Open, а на следващата този фестивал“, каза кметът на „Централен“ Георги Стаменов. 

Music Daze ще е на открита сцена, която ще бъде вдигната до шадравана на върха. Умишлено няма да е на някое от големите открити пространства в подножието. „Голямата алея не е за фестивали – на нея децата трябва да може винаги да си карат велосипедите“, обясни Стаменов. 

За трите дни музика на върха ще бъде изградена съпътстваща инфраструктура. Ще има достатъчно санитарни възли, места за напитки и храна и охрана. 

„Идеята, че горе може да се направи нещо се роди миналата година, когато с г-н Пламен Панов разгледахме пътя до върха и видяхме потенциала на тази зона. Сега ще направим първо голямо музикално събитие в рамките на един уикенд“, каза кметътъ на „Централен“. 

Купонът на Бунарджика не означава, че Младежкият хълм ще загуби функцията си на вече утвърден център на подобни фестивали. И тази година ще има Shake That Хълм, Средновековен фест и други събития. 

Music Daze посреща три големи имена от европейската сцена. Ще гледаме Nouvelle Vague, Asian Dub Foundation и DJ Burak Yeter. 

Music Daze предлага и българско участие в лицето на Ицо Хазарта и Ъпсурт, Мария Драгнева, DJ Cass и балет Нова. 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?