Следвайте ни

Вдигат най-модерния хотел с градина на покрива в Пловдив

viber icon

През м. май 2018 г. в Пловдив започна строителството на 8-етажен хотел със 160 стаи -мястото е точно срещу църквата "Света Петка". Той трябва да бъде готов след 24 месеца, съобщи тогава Васил Караилански, който инвестира в хотела с фирмата си "Витус". През 80-те години на това място е планиран строеж на жилищен блок, но строителството спира в началото на демокрацията. Сега инвеститорът планира хотел с градина на покрива.


Компанията на строителния предприемач Васил Караилански има дългогодишен опит и е фактор в инвеститорския бизнес под тепетата. Мястото на хотела е на бул. „Княгиня Мария Луиза”, а теренът е негова собственост от 1999 година. Пластичният обем е проектиран от колектив на фирма „Проарх” с водещ проектант арх. Едвард Христов. Проектантите обясниха, че подходът към хотела е главно от бул. "Княгиня Мария Луиза".

Различната етажност придава ефектен и пластичен обем на сградата. Окачените остъклени фасади отразяват околната среда и я правят по-ефирна и въздушна. А богато озеленените покриви допринасят за хармонията с тангиращия парк в съседство. Хотелът разполага с осем етажа - двата са подземни, за паркиране. В него има още шест надземни нива, където се планират СПА център, модерен ресторант, пиано бар, три конферентни зали, от които едната е за 300 души, и над 160 хотелски стаи. Главен изпълнител е фирма „Сиенит”.

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?