Следвайте ни

Вдигат кула от бетон на метри от парка до хотел „Санкт Петербург“

viber icon

Главният архитект Димитър Ахрянов разрешил високото строителство на инвеститора Христо Томов

 

Висока сграда с РЗП близо 13 000 кв. м. ще изникне съвсем скоро до хотел „Санкт Петербург“. Строителството вече е в ход и разбуни духовете в квартала, който роди протестите срещу застрояването в района. Докато активистите бранят парка, на метри от него багерите вече копаят основните на бъдещата кула от бетон и стъкло. Инвеститор на модерната сграда е известният пловдивски предприемач Христо Т. Томов чрез едноличната си фирма „Платиниум Плаза“. Застроява се паркингът, който се намираше югоизточно от хотела. В имота попада и локалната улица, която отвеждаше трафика до бул. „България“.

Продал съм имота преди 2 години и нямам нищо общо със строителството, коментира пред „Марица“ собственикът на хотел „Санкт Петербург“ Георги Гергов. Дколкото знам, за терена има издаден ПУП, който отрежда какво може и какво не може да се строи, каза още Гергов. Инвеститорът Христо Томов не бе открит за коментар. 

Според одобрения ПУП и издаденото разрешително инвеститорът може да вдигне сграда от трета категория, което означава високо строителство. Обектът ще е под контрола на РДНСК. Визата за проектиране е издадена от главния архитект на Пловдив Димитър Ахрянов на 10 декември 2019 г.. Разрешителното за строеж  е от 2 октомври 2020-а. 

 Новината за новата висока сграда веднага преизвика гневни коментари в групата „Да спасим парка до хотел „Санкт Петербург“. Гражданското бездушие ражда нов „Златен  век“ в Пловдив. Върха на наглостта е превзетата локална уличка. Няма я вече!“, написа в първото съобщение за строежа Асен Костов.   

Още от категорията

Виж всички

Коментари (23)

Йоан

Йоан

11.02.2021 | 21:39

Докога ще търпите това робство , пловдивчани??!!

Отговори
2 0
Антимафиот

Антимафиот

11.02.2021 | 09:22

Ще посегнат и на парка тази банда бкпклуци. 3 години прават постановки за да подготвят хората за парка. Изсипе една количка асвалт и търчи да направи селфито за фейсбук, планът е изпълнен, селфи нагаждачи. Това което с просто око се вижда е че работата е свършена доста зле особено около училището - 3тата асвалтирана улица. Фирмата е Пътища ... пак свързана с комунистическия вожд доколкото ми е известно. Супер алчни бкплуци са. Хората наоколо им търпат чалгаджииниците и наглостта. Разпореждат се като еднолични собственици с всичко. Асвалтират улиците и после минават с тежки машини по новия асвалт. Багерите една година са в парка. Тъкмо зарият улицат аи после я разкопат наново. Пълни глупаци без план дето точат готови пари. Това е мутренско управление на България и което е най жалкото , алтернативите пак са партиии техни издънки. Наели са цял арсенал от хора да баламосват овцете. Тук не става дума въобще за справедливост. Всеки гледа само бенефита. Все нищо общо нямал купил и продал Не се налапа с пари в гробищата ще ги носи. Толкова гадни мутри сте че нема накъде повече. 7777 хайдуци с който е пълен целия квартал. Ядат от готовата баница и карат коли на гърба на трудоваците. Супер бкплуци сте, нямате абсолютно никъкво уважение на хората. Това не е "квартала на елита" а кравртала на бкплуците и подлагарите

Отговори
4 3
Антимафиот

Антимафиот

12.02.2021 | 08:32

Не се строи в парка! Той е обиколен от колите на хората, които живеят в околните кооперации без нито едно паркомясто. Парка почти не се вижда.

Отговори
0 0
Антимафиот

Антимафиот

10.02.2021 | 22:07

Гергов да харчиш парите за сандъци ... комунистически търтей алчен ... ти и твойте шпакловчици ... с кадилаци ... Направихте всичко кенеф наоколо ... 3 години хората ви търпат постановките ... Всички сте долни мутри ... и мързеливци дето се хранат на държавното корито ... Мутри от 7777 монопола ...

Отговори
9 1
Подпорна стена-хотел Алепу

Подпорна стена-хотел Алепу

10.02.2021 | 20:34

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31095656.html "Долу ръцете от българската природа". Протест в София срещу строежите по морето

Отговори
5 3
Арх

Арх

10.02.2021 | 20:33

Пропускате онова безгръбначно Ахрянов, архитекта на митрополита с ролекса.

Отговори
14 0
По дяволите

По дяволите

10.02.2021 | 19:22

на какво ще заприлича хубавия ми роден град!!!! Алчните архитекти и строители ще изгонят пловдивчани от града....

Отговори
17 4
Асен

Асен

10.02.2021 | 17:36

Асенчо защо не се огледа и да протестира за всичко. За блоковете на ъгъла Самара-Победа, за блока точно срещу градинката, за цялата улица Полк. Сава Муткуров, за цялото протежение на бул. Марица, за малката бензиностанця накрая на Муткуров. Там имаше едноетажни къщи, чиито дворове се застроиха на 100%. Сега гледаме в една точка. И повтаряме, бетон. Другите са от камъш.

Отговори
18 6
Комшия

Комшия

10.02.2021 | 17:07

Защо пишете глупости? Улиците са си там, коя точно уличка е превзета? "Самара" ли или коя? Едната в момента се рамонтира. Асенчо нещо се е объркал. Изборите дойдоха рано.

Отговори
12 7
Марица заблуждава

Марица заблуждава

10.02.2021 | 17:07

Не е никва кула, обикновен блок кооперация. Явно редакцията не си е получила това, което смята, че е нейно и реве та да си го получи

Отговори
16 4
Мая

Мая

10.02.2021 | 16:52

Само на стотина метра от хотела, точно срещу градинката вече е построена нова сграда на груб строеж. Избирателни погледи, май. А този терен на който се строи никога не е бил на общината, нито зелена площ. То там почти всичко отдавна е застроено. Така е като всеки иска да живее в блок. Напуснаха селата, а сега недоволни.

Отговори
13 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?