Следвайте ни

Вдигат жилищен комплекс на мястото на хотел "Русалка"

viber icon

Жилищен комплекс „Русалка“ ще се вдигне на мястото на едноименния хотел в Северната индустриална зона в Пловдив. Хотелът вече е разрушен, а строителните дейности са стартирали. Инвеститорът „Пимк Билд“ е заложил на разчупена архитектура, като сградата ще е с четири отделни входа. Предвидени са големи търговски площи, а паркирането е решено с подземен паркинг. По план обектът трябва да е готов до края на декември 2022 г.

Бившият 7-етажен хотел с басейн „Русалка“ бе собственост на „Хилез” АД, по-късно прекръстено на „Евика“, със съдружници Кольо Великов и съпругата му Антония. Семейната фирма имаше дългове към Банка ДСК, където имотът бе ипотекиран срещу 400 000 лв. Частен съдебен изпълнител на два пъти организира публична продан, като втория път през 2015 г. търгът за хотела тръгна от 772 200 лв. По същото време дружеството имаше задължения и към НАП - Варна в размер на 252 100 лв., а към днешна дата те са набъбнали до 430 483 лв. Великов обаче си е продал акциите още през 2016 г.

Преди време освен с хотелиерство семейството е имало фирми за проучване, добив и преработка на минерални и енергийни суровини.  Фирменият портал ДАКСИ показва, че Кольо Великов е излязъл от всички фирми, в които е участвал. Но пък продължава да е член на сдружение "Обществен спортен клуб Енергетик" - гр. Раднево.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?