Следвайте ни

Вдигат жилища за военни в Пловдив по пилотен проект

viber icon

Министерство на отбраната ше осигури жилища за военнослужещи и цивилните служители на ведомството по пилотен проект в Пловдив. На заседание Министерският съвет прие решение за даване на съгласие и определяне на условия и ред за учредяване на право на строеж върху имот – частна държавна собственост, предоставен за управление на военното министерство. Поземленият имот се намира на бул. ,,Освобождение“ в район „Източен“ в Пловдив.

В момента в министерството се поставя фокус върху работата по пакета от мерки, свързан със социалната политика на военнослужещите и осигуряването на жилища за тях, стана ясно по време на заседанието. Към настоящия момент картотекираните военнослужещи, които нямат жилища, са 3109.

Така върху собствени имоти на Министерство на отбраната,  с процедура отстъпка от право на строеж, ще започне изграждането и придобиването на жилища за военните.

Днешното решение е първият пилотен проект и той се осъществява в Пловдив. Стартиралата процедура ще позволи в рамките на 3 до 5 години да се реши жилищният проблем в армията без да е нужно финансиране от държавния бюджет.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

УМЕН

УМЕН

25.03.2021 | 01:02

По Добре това поделение срещу ВСИ-което е изоставено да го съборите и там на цялата територия ще решите целия жилищен проблем за воените в Пловдив като построите модерни жилища за тях така ще бъдат събрани на едно и за тях ще е по добре комшиите им да са воени .....

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?