46
Следвайте ни

Вдигат физкултурни салони в шест пловдивски училища

viber icon

В шест училища в Пловдив ще започне изграждането на физкултурни салони по съвместната програма на Министерство на младежта и спорта и Министерството на образованието и науката. Това съобщи заместник-кметът Георги Титюков. За четири от тези 6 вече има избран изпълнител по закона за обществените поръчки – СУ „Свети Седмочисленици“, СУ „Софроний Врачански“ в Тракия, СУ „Найден Геров“ и ОУ „Душо Хаджидеков“. Средствата са отпуснати изцяло от републиканския бюджет с решение на Министерски съвет през 2019 година.

Остават две училища, които нямат зали за спортни дейности за своите ученици.  Проблеми по изграждането има най-вече в ОУ „Душо Хаджидеков“, тъй като в двора му няма достатъчно пространство за строеж на спортното съоръжение, затова е обмисля то да бъде направено във филиала на училището в кв. „Съдийски“. Документално най-напреднали са проектите на учебните заведения в Тракия и се очаква скоро да бъде направена първа копка.

Допълнително 1,2 млн. лв. от общинския бюджет са предвидени за изграждането на спортната зала за ЕГ „Иван Вазов“, която е по подобие на тази в СУ „Патриарх Евтимий“. Там обаче реализацията на проекта става все по-трудна, защото цената на желязото е драстично увеличена, обясни заместник-кметът Титюков, а това може да доведе до прекратяване на процедурата с нова обществена поръчка и нови срокове.

„Хубавата новина е, че за училище „Васил Петлешков“ са отделени 35 000 лева от бюджета на Община Пловдив за изработване на проект.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?