Следвайте ни

Вдигат блок за бедни с бойлери и печки в Пловдив

viber icon

9-етажната сграда ще има 74 социални жилища с различна квадратура

Социални жилища, които с нетърпение се  чакат от  десетки хора без дом,  започва да строи в началото на септември община Пловдив.

„Строителното разрешение е издадено, преди три дни мина срокът за обжалване и вече е в сила, така че още на 1 септември бихме могли да стартираме строежа“, каза зам.-кметът по социална политика Георги Титюков. 

Квартирите са 74 , с  различна квадратура , блокът е 9-етажен и ще се издига на ул. „Владая“ в район „Източен“  върху два декара общински  терен  до „Столипиново“.

Проектът се финансира с безвъзмездна финансова помощ по ОП „Региони в растеж“ на обща стойност над 7 млн. лева, от които 5 млн. лева са предвидени  за жилищната сграда.

Строителството  трябва да бъде завършено до края на 2023 г. Обществената поръчка е възложена на пловдивска фирма „АД Инженеринг“ ЕООД. 

В новия блок  ще има помещение за социален работник, който ще помага с консултации, например, за документи или за работа. Тази услуга също се финансира по проекта.  В сградата ще има топлоизолация и PVC дограма, както, разбира се, и асансьор.

Новодомците ще се настанят в напълно обзаведени жилища – с печки, бойлери, дивани, легла, маси, шкафове и столове. Георги Титюков подчерта, че ключове ще се дават само при определени условия, приети от Общинския съвет – кандидатите да нямат недвижима собственост, децата да посещават редовно детски или учебни заведения, да работят или да са готови да бъдат назначени и да си карат квалификационни курсове, ако има такава възможност. 

 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (12)

Гого

Гого

24.08.2021 | 15:37

Готов през 2023, след 6 месеца ще е ЛЕШ !!!!!!

Отговори
0 0
Фрътка

Фрътка

22.08.2021 | 18:56

А за българите ще има ли някога такъв лукс?

Отговори
0 0
Хораааа

Хораааа

21.08.2021 | 21:54

Пак циганска сган ще наместят там !Защо си мълчим нистина и докога аа? Български семейства не смеят по две деца да отгледат ,прегърбени от бач ,а насреща трохи ,а България става сиганска държава! Всички стари управници -долу,как не го разбрахме.Пу !Срам!

Отговори
15 1
Яна

Яна

21.08.2021 | 20:41

Смешници ! Титюков, може отново да дойде в Столипинова да живее,защо избяга, Общински жилища в циганията ! Ха, ха ха !Ужасни ,Управници ! Умни глави !

Отговори
10 0
Мира

Мира

21.08.2021 | 20:35

Как е възможно, от толкова общински имоти точно при циганите в Столипиново да строите Общински жилища,Тотюков избяга от Столипинова,българите напускат квартала ,Те Умните Глави ще строят ! Толкова сте Смешни,Жалки !

Отговори
10 0
Сокол от соколите

Сокол от соколите

21.08.2021 | 17:02

Най-вероятно това ще е само първият от блоковете! Какво да стане с проверката на соколите и защо не са уповестили резултатите? Че какво да им уповестяват там мазетата са пълни с вода до кота нула и блоковете са за събаряне. Сега на мен големия сокол ще ми вдигнат нов блок със стар наем от 45 лева на месец дето пак няма да го плащам не щото не мога ами щото и досега не съм го плащал,нито са ми го търсили. И вода няма да плащам а ако съм на първите 2-3 етажа няма и да я спирам хем щото не я плащам хем за да може аз сокола на имам пък бухала,ястреба и совата от 7-8 и 9тия да нямат. И тоя блок ще го направя като сегашния щото в сегашния ми харесва!

Отговори
11 0
Василка Шопова

Василка Шопова

21.08.2021 | 16:59

Ние се унищожаваме сами.Как така всички работещи мълчим.Защо пак ще си затваряме очите,за да може да помогнем на ромите да се множат и да има къде да живеят.Срам сме ние за самите нас.

Отговори
25 1
Габи

Габи

21.08.2021 | 15:14

Заглавието трябва да бъде-вдигат блок за мързеливи, неграмотни и готованковци. Другото ппедложение е уреждат наши хора да усвоят няколко милиона. Пропуснали са да подсигорят настанените с пожизнени доходи и грижи. До кога ще се пилеят пари на вятъра?Нека всеки има това, което е жаслужил ипостигнал с труда си.

Отговори
34 0
Атанасов

Атанасов

21.08.2021 | 14:17

Да назначат от Общината освен социален работник и бат Рамбо Панчев, за да пази„работника и асансьора", че иначе ще отиде на белканто.

Отговори
27 0
Сокол

Сокол

21.08.2021 | 14:11

А какво ктана със соколите, нали щяха да ги обследват и да оправят теча на водата? Пак се наливат пари от пусто празно, за да се лъска имидж и да се симулира дейност, която после няма да е полезна на обществото.

Отговори
26 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?