46
Следвайте ни

Вдигат 13-метровата коледна елха в центъра на Пловдив СНИМКИ

viber icon

Започна сглобяването и издигането на 13-метровата коледна елха на Пловдив, видя репортер на "Марица". Тази сутрин до шадравана, над който дървото гордо ще се издига, работници стовариха десетки кашони с украса и отделни елементи на елхата. 

След това започна и процесът по разопаковане и сглобяване. Коледното дърво трябва да е готово най-късно утре, тъй като на специална церемония в сряда от 17.30 часа кметът Здравко Димитров ще запали лампичките и ще даде официалния старт на празничната коледно-новогодишна програма на общината. По-наблюдателните сред пловдивчани ще забележат, че в украсата около елхата в центъра, в района около пощата и общината, има нови елементи.Появиха се снежинки, които вечер ще светят.Поставени са и огромни подаръчни кутии, които също ще греят по тъмно и ще създават неповторим коледен дух.

На 1 декември, когато ще бъдат запалени лампите на елхата, ще заработи и ледената пързалка, която тази година ще е много по-интересна и с нов маршрут. Припомняме, че елхата на Пловдив е с над 4 хиляди зелени клончета и отново ще изглежда внушително. Изработена е от единствения на Балканите производител на елхи, който се намира в град Раковски. Пловдивската елха тежи около 1 тон, а заедно с украсата - 1.5 тона. 

снимки от Наташа Манева

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?