Следвайте ни

Възрастни хора се жалват на Титюков за лоша храна

viber icon

Възрастни хора, които живеят в кв. „Захарна фабрика“ , са поканени днес  на среща със зам.-кмета по социална политика Георги Титюков. Те са подали сигнал, че са недоволни от храната в безплатната трапезария, която се помещава на ул. „Средец“ в район „Северен“. 

Гражданите твърдят, че качеството е влошено, откакто общината е наела друга фирма за обслужване на трапезарията. Договорът на предишната изтече и по проект, финансиран по европейска програма, трябваше да се проведе нов конкурс.

Доскоро възрастните получаваха обяд на ул. „Петрохан“, в близост с техните домове. Сега са принудени да бият път до ул. „Средец“, макар че много от тях са с увреждания, а някои се придвижват с колички.

За храната разказват, че във вторник  се дава  супа и постни картофи, в сряда – таратор , направен с много рядко мляко – все едно са измили кофичката,  и ориз с пиле, като мръвката е само кокал от бутче. Месо почти няма. В четвъртък  получават  пилешка супа, в която няма почти нищо за хапване, освен бульона, и гъста леща.

Филийките хляб  преди бяха четири, сега са две.  

„Ясно е, че фирмата иска да печели, но това не бива да става за наша сметка“, категорични са възрастните хора. 

Георги Титюков увери репортера на "Марица", че внимателно ще ги изслуша, сигналът ще бъде проверен, и ако се налага, задължително ще се вземат мерки за подобряване на храната. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

това е

това е

24.08.2021 | 08:42

на тютюкв се жалили божее що се хабите бе това е най тъпото нещо подмятащо се в общината години на ред благодарение на нашата простотия.... дето го избираме....това нещо преди години дойде в кършияка на предизборна среща в междублоковото пространство срещу ленинград пияно като гъ.з.... и като започнаха хората да питат и задават въпроси той се опули и показа средна ръка ....като го видя или чуя винаги се сещам за тая среща и жеста на тоя уникален бо.клук...

Отговори
1 0
Горките хора

Горките хора

23.08.2021 | 12:32

Да чакаш от продажния титюков да ти реши проблем, е безнадеждно...той не прави нищо безплатно.

Отговори
6 1
Кака

Кака

23.08.2021 | 11:22

В България се прави конкурс за някой т.е. предварително се знае кой ще спечели. Защо се чудите на резултатите?

Отговори
3 0
Батко

Батко

23.08.2021 | 10:58

Хахаха, най-вероятно е със знанието и одобрението на общината :D По-добре да се оплачат на арменския поп.

Отговори
5 1
намръщенЪ

намръщенЪ

23.08.2021 | 13:35

Що не? В ПЛовдив има арменски поп, ще дам адреса му, стига да свърши работа. Ако сред пострадалите хора има арменци - доста ще свърши

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?