Следвайте ни

Възобновяват авиолиния Пловдив-Тел Авив

Председателят на Израелско-Българския институт д-р Невен Енчев и директорът на летище „Пловдив“ Иван Карнабитов договориха инициативи, които да предложат нови възможности, както пред аеропорта, така и пред Пловдив и Южен Централен район

viber icon

Отварянето на летище Пловдив към Израел договориха на работна среща днес председателят на Израелско-Българския институт д-р Невен Енчев и директорът на летище „Пловдив“ Иван Карнабитов. Възобновяване на чартърните полети до Тел Авив и отваряне на авиолиния до Израел са предстоящите варианти, които могат да създават нови възможности, както пред пловдивския порт, така и пред един от най-старите живи градове в Европа и пред Южен Централен район.


Летище „Пловдив“ предлага изключително атрактивни условия – работи денонощно, факт, със сериозно значение за авиокомпании и обслужване на полети. Таксите са с над 50 % по-ниски, в сравнение с тези в летищата на Варна и Бургас, а спрямо София – три пъти по-ниски, при 12 евро на столичното летище, в Пловдив говорим за 4 евро, посочи Иван Карнабитов. Не на последно място предимство на пловдивския аеропорт дава и фактът, че то е спокойно и не е свръх натоварено, което е предпочитано условие за туроператорските фирми.


Болница „Медлайн“ поема безвъзмездно 24-часово здравно обслужване на летище „Пловдив“, стана ясно още на срещата днес между д-р Невен Енчев, който е и изпълнителен директор на здравното заведение, и директора на аеропорта. „МБАЛ „Медлайн Клиник“ е единственото оторизирано здравно заведение от най-голямата немската автомобилна застрахователна компания ADAC, оборудвано според техническите стандарти за това. Ще бъдат предоставени оборудвани реанимобили и специализирани екипи на болница „Медлайн“, добави д-р Енчев.


Предстоят срещи с израелската държава и бизнеса за промотирането на възможността за новата авиолиния, каза след срещата д-р Невен Енчев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

по пистата

по пистата

09.04.2014 | 07:40

А пари за заплати ще има ли или само се прави безплатна реклама на Медлайн. С куп безмислени назначения, избирателно вдигане на заплати, купуване на скъпи глупости , сега се говори, че и тоалетната хартия трябва да пестим. Къде са сега синдикатите, или там купиха мълчанието. За няколко месеца ахо-ихо и накрая на летището ще е тихо.

Отговори
0 0
потърпевш

потърпевш

08.04.2014 | 17:59

Ало, летището, не дрънкайте глупости, защото с една бариера не можете да се оправите, а какво остава с изискванията на евреите. Пътниците ги правите на луди калинки с организацията на паркинга, а накрая едни малоумници , които трябва да ти кажат колко минути ти остават и какви пари дължиш, се подиграват с хората и се държат като последните селяни. Накрая едни чичковци на бариерата влизат в пазарлъци заради развалената бариера на влизане и буквално рекетират хората, за да вдигнат бариерата за излизане. Пълно безобразие!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?