2374
Следвайте ни

Възмутително: Пловдивчани хвърлят боклуци, няма кой да ги извози

viber icon

Пловдивчани изхвърлят битови и небитови отпадъци нерегламентирано около контейнерите, а мръсотията стои със седмици по улиците, защото няма кои да я извози. За това сигнализира в „Марица“ Антония Иванова.

Непосредствено до контейнерите са разхвърляни битови отпадъци, стари гуми, мебели и непотребни кашони, чували. Тази картинка са принудени да гледат ежедневно живеещите в ж.к. Христо Ботев-юг в район „Южен“, като най-сериозен е проблемът по ул. „Кузман Шапкарев“. Проблемът съществува вече трета седмица.

„На поредното обаждане от наша страна от ОП „Чистота“ обясниха, че има недостиг на техника, защото оборудвали част от машините с гребла за зимата, а друга част били на ремонт и нямат възможност да изчистят нерегламентираното изхвърляне на боклук. Самите контейнери за битов отпадък се извозват редовно“, коментира Антония Иванова и призовава съгражданите си да проявят съвест и вместо да изхвърлят отпадъците си безразборно, да го правят в обособените за това места. 

„Надявам се повече хора да обръщат внимание не само в собствените им домове да е почистено, прибрано и уютно, а и около тях - там, където играят децата им, откъдето минават всеки ден за работа, където разхождат кучетата си“, добави Антония Иванова. По думите й, въпреки недостига на технически и физически ресурс, ОП „Чистота“ трябва да взима необходимите мерки своевременно, а не три седмици отпадъците да стоят на терен и това да води до задълбочаване на проблема.

Според съвестната гражданка общината също трябва да се намеси, да следи за спазването на разпоредбите и да санкционира нарушителите.

„Видео наблюдение би било инвестиция, но събраните след това глоби биха я оправдали“, аргументира се Антония Иванова.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Karantina

Karantina

21.11.2021 | 16:11

Черните чували с листа,събирани от Чистота,не са контейнери за битови отпадъци, за целта имате контейнери с различен цвят,госпожи и господа с претенции за принадлежност и аристократизъм! Листата в чували, изискват отделно събиране и последваща обработка..за компост!!

Отговори
2 1
Соня

Соня

21.11.2021 | 13:14

Бай Ганьо е прасе, ама навън като иде, цъка с уста, колко е чисто….

Отговори
5 0
да ама не

да ама не

21.11.2021 | 11:09

Кви пловдивчани кви пет лева ! Тук е най голямото ромско гето на Балканите и следователно в Европа .Да се наричат Тсиганчани вече !

Отговори
6 2
НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

21.11.2021 | 10:35

Искам да попитам ОП Чистота-Пловвив,защо една лодка за бок.лук струва цели 170 лева.Може би тези лодки са златни.Няма такъв луд,който да си поръча лодка за 170 лв.,за да си хвърли в него един счупен стар диван и две скъсани табуретки.

Отговори
10 3
Изпробвано

Изпробвано

21.11.2021 | 10:53

Лодките са за тези които правят ремонти. За дивани те и табуретките имаш възможност или сам да си ги за караш на площадката в Чистота или да им се обадиш за да ти кажат кога минават със самосвал в твоя район. Аз така направих. Изнесох ги вечерта и на другия ден ги нямаше.

Отговори
8 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?