Следвайте ни

Възмутена майка от „Прослав“: Опасни или липсващи тротоари, а уж модерен квартал! СНИМКИ

viber icon

Преминаването на майки с колички по някои от тротоарите в пловдивския квартал „Прослав“ е невъзможно. Необходимо е да се слезе на пътното платно, което е изключително опасно. За това сигнализира до „Марица“ майката на две деца Елена Минова, която живее в квартала. 

Тя сочи, че на ъгъла на бул. “Пещерско шосе” с ул. “Елин Пелин”,  на светофара при влизане в квартала има частен имот с папрати по-високи от човешки ръст, които заемат половината тротоар. „Освен това, тротоарните площи там, по посока изхода на града, са тесни, много прашни и необезопасени. От същото това кръстовище, в посока ул. „Парк отдих и култура“, няма никаква проходимост за пешеходци, майки с деца, инвалиди и т.н. Улицата е изключително прашна и кална от минаващите камиони от строителните обекти наоколо“, казва майката.

Елена сигнализира още, че няма осигурен безопасен достъп чрез тротоари до Гребната база. Същото важи и за ул. „Вегетарианска“ в квартала, която е без тротоар, с неасфалтиран участък, който при лошо дъждовно време е просто непроходим поради големите локви и кал.

„Питам като майка с две деца, живуща на бул. „Пещерско шосе“ - от къде трябва да мина, за да стигна безопастно до някъде? Да не говорим, че няма никаква друга алтернатива за игра и развлечение за децата ни, освен близката Гребна база“, сочи Елена Минова. 

Сигналът си тя е изпратила и до кметството  в „Западен“, като преди ден е получила и отговор. 

Той гласи: 

“Съществуващата висока тревна растителност в обсега на кръстовището на бул. „Пещерско шосе“ и ул. „Елин Пелин“ ще бъде окосена от бригадата на ОП „Градини и паркове“, поддържащи зелената система в района. 

По отношение на изпълнението на тротоари по ул. „Парк отдих и култура“  ви уведомяваме, че на място няма приложена улична регулация и тротоари не може да бъдта изпълнени поради непроведени процедури на отчуждаване на частни имоти, през които преминава бъдещото пътно платно. Необходимо е да се възложи проектиране по части пътна, вертикална планировка, ел. и ВиК. Цялостното благоустрояване на публичното пространство е свързано с изготвяне на проект и наличие на финансов ресурс , с който район „Западен“ не разполага“ , пише в официалния отговор от районното кметство. 

 

По отношение на ул. „Вегетарианска“ се посочва, че тя се намира извън регулация на град Пловдив, в земеделска земя със сменено предназначение, а въпросният път е общински, земеделски път.

"Администрацията на район „Западен“ няма задължение да поддържа селскостопански пътища“, се казва още в позицията по сигнала на Елена Минева. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Ццц

Ццц

15.04.2021 | 00:45

А защо резрешавате на фирмите да строят жилища и да си тъпчат джобовете, а после хората да се оправят по единично. В чужбина най-напред е пътната инфраструктура , вода - права и обратна, ток до всеки парцел електромер и тогава се издават разрешителни за строеж. Научете се най-после, нали сме европейци.

Отговори
2 0
Модерен?

Модерен?

14.04.2021 | 17:10

По скоро селски

Отговори
4 0
Прослав

Прослав

14.04.2021 | 16:42

Ами вижте колко надупчена е Христо ясенов, няма от години асфалт. Абсолютно безхаберие и бездействие

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?