Следвайте ни

Въздухът в Пловдив се изчисти ГРАФИКА

В последните няколко дни имаме значително подобрение в нивото на ФПЧ под тепетата

viber icon

Пловдив взе глътка въздух през последните няколко дни, показа проверка на "Марица". От началото на февруари, качеството на въздуха в града се е повишило осезаемо, като това е видимо, както от дневните доклади на РИОСВ, така и от най-голямата база данни за мониторинг в реално време - https://airbg.info. 

Към обяд на днешния ден, превишение от нормата за финни прахови частици има само в района на Харман Махала, където традиционно е един от най-мръсния въздху в Пловдив. Всички останали части на града са извън опасната зона, в нива два пъти или повече под допустимата нормата от 50 мкг/м3.

Докладите на РИОСВ в Пловдив също са категорични, че и измерените от тях нива в града през последните дни са много под обичайните нива. Превишение е имало само в два от дните на този месец, при това с 1,16 до 1,35 пъти над нормата или дневни нива от около 60-75 мкг/м3. Припомняме, че през декември и януари имаше общо над 27 дни със сериозни превишения от над 2 пъти в концентрацията на ФПЧ под тепетата.

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

321

321

11.02.2021 | 13:11

Глупости, светнете си сутрин или вечер и ще видите колко са се поизчистили ФПЧ. Лъжа, въздуха даже стана още по мръсен, щом се раздвижи и трафика от Пловдивчани в повече.

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?