Следвайте ни

Въвеждат еднопосочно движение в част от "Източен"

viber icon

Еднопосочно движение на моторните превозни средства се въвежда в поредна зона на Пловдив, този път на територията на район „Източен“. Тя обхваща всички улици в пространството между бул. „Източен“, бул. „Княгиня Мария Луиза“, ул. „Лев Толстой“ и ул. „Богомил“.

От ОП „Организация и контрол на транспорта“ коментираха, че новата организация е в изпълнение на генералния план за движение. Тя ще влезе в сила веднага, след като върху вече поставените стълбове бъдат монтирани и всички необходими около 180 пътни знака.

В зоната има много на брой малки и сравнително тесни улици, по повечето от които и от двете страни са паркирани автомобили. Стига се до допълнително напрежение в и без това натоварения трафик, застрашена е пътната безопасност на възпитаниците на редицата детски и учебни заведения, които се намират в района.

Според експертите от „Организация и контрол на транспорта“ еднопосочното движение в зоната ще облекчи трафика, като същевременно ще осигури повече места за спиране и паркиране.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

И какво от това?

И какво от това?

29.04.2021 | 09:38

И какво от това? Да не би някой да спазва знаците? В района зад В. Болница вече повече от година са еднопосочни улиците, но редовно има нарушители, които карат срещу теб, а не са малко случаите, в които дори не ти правят път да минеш и стават задръствания, че и няколко катастрофи дори има вече.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?