71

Въвеждат чек лист за прием на хранителните продукти в детските заведения в „Западен”

Наскоро се проведе работна среща между кмета Тони Стойчева, експерти на район „Западен”, директорите на детските градини и детски ясли

В своето изложение кметът посочи кои са целите и задачите на районната администрация, които се поставят за изпълнение пред детските заведения. Това са: грижовното стопанисване на обектите, стриктен контрол на храните от приемането до влагането им, осигуряване на разнообразна и пълноценна храна и активно взаимодействие между отделните институции.

В продължение на няколко месеца бяха извършени проверки в детските ясли и градини въз основа на издадена заповед от кмета Тони Стойчева. 

Констатирани бяха някои пропуски в организиране на рационалното хранене при децата – еднообразие на месото и предлагания плод, големи разфасовки, среднодневен оклад под минимума, необходимост от засилен контрол от страна на медицинските сестри и др. Но в други детски заведения резултатите от проверките бяха на високо ниво.

В духа на конструктивна дискусия Тони Стойчева и директорите на детските градини и ясли стигнаха до изводите, че има някои дефицити в регламента на обществените поръчки, като тя пое ангажимент да проучи правните възможности как свързани фирми да бъдат ограничени и как да се прецизират сключените договори. В качеството си на кмет, но и на юрист, г-жа Стойчева обеща пълно съдействие в тази посока. Участниците в срещата обсъдиха и въпросите как да се осигурят повече пресни продукти в менюто за децата, как да се подобрят протоколите за връщане на храни и да се засили контролът върху доставчиците, за да спазват добросъвестно всички клаузи. 

В края на срещата всички се обединиха около мнението, че проверките определено дават своя резултат – рекламациите са много по-малко. Тони Стойчева обяви, че се обмисля провеждането на обучението на медицинските сестри, което ще повиши тяхната квалификация, като те могат да дават препоръки как децата да се хранят по-пълноценно и здравословно.

Следващата среща се насрочи след един месец. На нея ще бъдат поканени и представители по здравословно хранене, РЗИ, БАБХ и др. И г-жа Стойчева, и директорите на детските градини и ясли, са на мнение, че само с общи действия ще може да се постигне най-доброто за децата.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
Йовко

Йовко

20.02.2024 | 20:32

Тони не лаеш с микрофончето вече ,си нахилена и се прегръщаш с гербаджиитв . На приемане на бюджета мълчеше като пукал за скандалната замянка . Платиха ри некой дребен лев и се продаде ,както си смени името ор Стойна като една Здравка Каназирева

Отговори
2 0
Степан

Степан

20.02.2024 | 20:30

Шарлатанка

Отговори
2 0
Абсурд

Абсурд

20.02.2024 | 20:30

ПОНИ СТОЙЧЕВА Е ИЗМАМНИЧКА ПОСТАВЕНО ЛИЦЕ НА ИВАН ТОТЕВ

Отговори
2 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?