Следвайте ни

Въстание срещу "Синя зона": Искат ни 3600 лв. за паркомясто СНИМКИ

viber icon

Пловдивчани, които живеят и работят на ул. "Ген. Данаил Николаев", се бунтуват срещу влизането на улицата в обхвата на Синя зона, предаде репортер на "Марица". По думите им проблемът с паркирането по улицата няма да се реши, когато шофьори плаща за колата си 2 лв. на час.

"Синя зона не е решение на проблема. Къде е социалната политика? Искат работещите магазини да плащат по 300 лева месечно за паркомясто. Толкова е за юридически лица. За живущи е 60 лв. годишно. Каква е тази разлика? Общината не иска да реши проблема, а просто да използва улицата за касичка“, коментира Георги, който е инженер и работи в проектантска къща на "Данаил Николаев".

Собственичката на зоомагазин - Емилия, също недоумява защо се налага улицата да е в обхвата на Синя зона, както и защо трябва да се плаща по 300 лева на месец.

За да изразят недоволството си, се събраха 10 души. Те бяха категорични, че ще се борят докрай улицата да остане свободна от Синя зона. Ще подадат жалба и този път ще очакват отговор от Общината, тъй като предишното им оплакване е останало без внимание, твърдят те. 

Очаквайте подробности! 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (20)

Ндон Корлеоне

Ндон Корлеоне

05.08.2021 | 18:52

Задръстванията и трафика идва от некачествения и нередовен градски транспорт! Хората нямат доверие и не разчитат на него и за това си карат колите! Ако не бяха съсипали тролеите можеше те да са гръбнака на редовния и качествен екологичен транспорт! Сега сме вечни заложници на котерийните интереси на властимеещите и тяхбите спонсори от автобусните фирми!

Отговори
5 0
Ненко

Ненко

05.08.2021 | 15:35

Г-н Кмете, докога селяните от съседни общини -Родопи, Марица, Куклен, Асеновград ще задръстват пловдивските улици ? Докога? Направене им буферни паркингив края на град Пловдив и от там до работното им место на градски автобус! Да може да резвием тази система с нови и модерни и екологични рейсове. А сега селянията работеща някъде из центъра запълва всички възможни парчета от уличното платно най-безразболно. Вечер си тръгват доволни за еко сецето си. Срамота че Ви избрахме и нищо не вършите за пловдивчани !

Отговори
14 3
ДО Ненко

ДО Ненко

05.08.2021 | 17:52

ВСЕКИ ПЛАЩА ДАНЪЦИ ЗА ТАЗИ КОЛА ДА МУ Е ПО-УДОБНО И ДА СИ ВЪРШИ РАБОТА С НЕЯ--АКО ИМА ЗАБРАНА КАКТОПРЕДЛАГАТЕ ВИЕ ЗА ВЛИЗАНЕ НА АВТОМОБИЛИ В ОПРЕДЕЛЕНИ ЗОНИ И УЛИЦИ--ТО ТОГАВА ДА ИМА ОТСТЪПКА ОТ ДАНАКА--НЕ Е РЕДНО ПОЛОВИНАТА И ПОВЕЧЕ ДОХОДИ ДА ТИ ОТИВАТ ЗА ЕДНА КОЛА И ТО ДА НЕМОЖЕШ ДА Е ПОЛЗВАШ ПЪЛНОЦЕННО---ПРЯКО ЗАСЕГНАТИТЕ-ДА ПЛАЩАТ ДАНЪК-С 30 % ОТСТЪПКА

Отговори
5 3
Чшшшшш

Чшшшшш

05.08.2021 | 18:51

Махни CAPS LOCK-a, ве маняк! Всеки, който пише така изглежда като ПСИХОПАТ.

Отговори
4 1
Тотката

Тотката

05.08.2021 | 14:24

Аз я направих толкова голяма синята зона, обаче Зико ме бие. Както и да е - имам си вече имунитет и не ме бърка.

Отговори
6 1
Граждани

Граждани

05.08.2021 | 13:59

Живея 65 години в Пловдив, аз гражданин ли съм, труден въпрос. Въпросът с паркирането някои хора го поставят принципно и така трябва да бъде. Парите от паркиране съвсем не са малко, ние всички трябва да знаем селяни или граждани ни пилеят парите, а не кой паркира. Явно с повече пари е по добре, затова целия град се разчерта, ама до кога то не останаха улици свободни, това вече е нахалство от страна на общината.

Отговори
7 4
Местен

Местен

05.08.2021 | 14:04

Аз имам решение, господине. Нека да затворим кардинално улицата и да има спиране в 3 редици по цялото протежение. Сигурен съм, че и това ще е малко, но все отнякъде трябва да започнем.

Отговори
2 2
ОТГОВОР--ИСТИНАТА

ОТГОВОР--ИСТИНАТА

05.08.2021 | 13:06

В ОБЩИНАТА В СЪДА В ДАНАЧНОТО В ПОЛИЦИЯТА И КЪДЕ ЛИ ОЩЕ-НЕ--Е ПЪЛНО С КАЛИНКИ-ЛЮБОВНИЦИ РОДНИНИ И Т.Н.--ТЕЗИ ПАРАЗИТИ ВЪПРЕКИ ВИСОКИТЕ ТЕХНОЛОГИИ-КОМПЮТЪРИЗАЦИЯ--ПРОДАЛЖАВАТ ДА ДЪРЖАТ НЕНУЖНИ РАБОТНИ МЕСТА С МНОГО ДОБРИ ЗАПЛАТИ БОНУСИ И МНОГО ОТПУСКИ---ТАКА ЧЕ ВСЕКИ ОТ НАС ТРЯБВА ДА ГИ ИЗДЪРЖА--ВЪПРЕКИ ЧЕ ПОЛОВИНАТА ОТ ТЯХ-СЕ ЗАНИМАВАТ С ДОПЪЛНИТЕЛЕН БИЗНЕС ИМАТ БАНКОВИ СМЕТКИ И ОРЕДЕНИ ДЕЦА В ЧУЖБИНА--ТАКА ЧЕ ТЕЗИ ПАРАЗИТИ И ДА СЕ СЪКРАТЯТ-ГЛАДНИ И ПО-КОФИТЕ НЯМА ДА ХОДЯТ--ЗАРАДИ ТЯХ БЪЛГАРИТЕ СТРАДАТ РЕКЕТИРАТ ГИ И ГИ ГЛОБЯВАТ ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО--ТОВА ВИ Е ПРОБЛЕМА-СЕГА РАЗБРАХТЕ ЛИ---ДОКАТО ИМ ПЛАЩАТЕ ЩЕ ВИ РЕКЕТИРАТ--СПРЕТЕ ГИ ТЕЗИ КОЛИ ЗА 1-ГОДИНА И НИЩО НЕ ИМ ПЛАЩАЙТЕ-И ЩЕ ВИДИТЕ ЧЕ ЩЕ ЗАПЕЯТ ДРУГА ПЕСЕН-- ДОКАТО ИМ ПЛАЩАТЕ ЩЕ ВИ ОБИРАТ-АДМИНИСТРАЦИЯТА НЯМА ДА Е СЪКРАТЯТ-ЗАЩОТО ВСЕКИ Е ЧОВЕК НА НЯКОЙ--ТАКА Е В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ

Отговори
13 3
Бахти въстанието майна

Бахти въстанието майна

05.08.2021 | 13:04

Въстанието се изразва в събирането на 6 човека, от които един не е от Пловдив и не плаща данъци, но той най-много лае.

Отговори
11 3
Киванов

Киванов

05.08.2021 | 12:16

Ненаситници, Ненко ти ли ги мислиш тези тъпотии?Ти плащаш ли си по 300 лева и колко пропуски си раздал? И ти се застоя много,явно си полезен.Имаш ли един работен ден като свободен предприемач? Според мен ще се наложи да станеш,идва Видов ден.Напълни се Пловдив с умни хора,браво!

Отговори
17 2
Или пък...

Или пък...

05.08.2021 | 12:21

Пълен е със селяни, които държат да спират таралясниците си пред имота безплатно и са напълно окей с кочината, в която превръщат околната среда!

Отговори
12 5
Нека да има Синя зона

Нека да има Синя зона

05.08.2021 | 12:13

Аман от тарикати! Направили са си гаражите на магазини и после реват, че няма къде да се паркира!

Отговори
18 6
Местен

Местен

05.08.2021 | 12:11

Колите по улицата една до друга плътно. Никакви правила не се спазват и не могат да се спазват по този начин. Абсолютно подкрепят въвеждането на ред по улицата. Това да спираш точно пред обекта ти струва скъпо и напълно редно да струва скъпо. Ако не ти е по джоба, ще походиш малко. Най много спори някакъв си чичак, който даже не е от града и просто не иска да си мъкне куфарите 10 метра до колата. БАСТА! ул. Ген. Данаил Николаев Синя зона - ДА!!!

Отговори
14 8
Съвестен данъкоплатец

Съвестен данъкоплатец

05.08.2021 | 11:43

Плащам Данък МПС по около 200 лева всяка година - за 12 години са 2400 лева. Къде отиват ПАРИТЕ ни??

Отговори
18 4
Математик

Математик

05.08.2021 | 12:24

А, за 24 години колко са? А за 48 години?

Отговори
8 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?