Васил Божков спира ремонта на бул. “България”

Реконструкцията на бул. “България”, започнала преди две седмици с подмяната на тръбите, може да спре, стана ясно вчера. Консорциум “Пътни строежи”, чийто собственик е бизнесменът Васил Божков, обжалва конкурса за обществената поръчка за ремонта от “Васил Априлов” до колелото на Панаира. На него бяха се явили седем кандидати, а за победител беше излъчена фирма “Пътинженеринг”. Жалбата на “Пътни строежи” е внесена в Комисия за защита на конкуренцията с иск за незабавно спиране на ремонта, докато не се изясни спорът чия оферта е по-добра.
Надявам се, че няма да се стигне до спиране на реконструкцията, защото имаме сериозни аргументи, каза шефът на капиталното строителство в общината инж. Тошо Пашов. “Пътни строежи” нямат убедителни мотиви, освен това сме намерили и други нарушения в тяхната документация, допълни той. Според инж. Пашов “Пътни строежи” са дали по-ниска цена, но по-дълъг срок - осем месеца за ремонт. Оценката е комплексна, комисията предпочете “Пътинженеринг”, защото същата работа ще изпълнят за три месеца и половина, обясни инж. Тошо Пашов.

До края на тази година трябва да се усвоят 5,8 милиона лева, а догодина ще има дофинансиране, защото цялата реконструкция е за 8,6 милиона. Становището на общината беше изпратено вчера до КЗК. От ведомството трябва да се произнесат в 7-дневен срок.
В момента на бул. “България” работи фирма “Драгиев и ко”. Жалбата на “Пътни строежи” не може да спре полагането на нови тръби, защото “Драгиев и ко” е избрана за изпълнител по друга поръчка. Единственото, което може да се случи, е с няколко дни да се забави изграждането на нова пътна настилка, за което е наета “Пътинженеринг”, каза инж. Пашов.

СТОП
За един ден, в неделя, ще бъде затворен изцяло бул. “България” в отсечката между бул. “В. Априлов” и “Победа”, предупредиха вчера от общината. Движението в този участък се спира и в двете платна заради изграждане на подземни връзки. Свободен за преминаване остава левият завой от “Победа” на “България” и десният от “България” към “Победа”. От понеделник колите ще вървят по южното платно, но северното си остава затворено в същия участък.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?