Следвайте ни

ВАС решава спора за саниране на 5 блока

viber icon

Санирането на пет жилищни блока ще се решава във ВАС на 29 март, тъй като обществената поръчка е обжалвана от фирма „Пирс - Д” още преди тръжната комисия да се произнесе по офертите.

Блоковете, чиито обитатели чакат вече няколко години за ремонт по Националната програма за енергийна ефективност, се намират на ул. „Иван Гешев” 30, бул. „България” 196 и 45-47, бул. „Васил Априлов” 83-91 и ул. „Жеравна” 1-3. Санирането струва  2 799 906 лева без ДДС, като цялата сума се плаща от държавата.

Кандидатите са внесли офертите си по петте обособени позиции още през декември миналата година, но цялата процедура е спряна заради жалбата на „Пирс - Д” от Бургас. От фирмата бяха зададени десетина въпроса, включително  от кои органи трябва да си получат информация по изискванията в търга, свързани с данъци и осигуровки, запазване на околната среда, заетостта. Зам.-кметът Пламен Райчев отговори на всички въпроси - например, че данъците се  декларират в НАП, но кандидатът обжалва условията.  КЗК отхвърли мотивите, след което „Пирс - Д” подаде жалба да ВАС.

Фирмата кандидатства за саниране на блока на бул. „Васил Априлов” 83-91, за който са подадени още пет оферти. За блока на ул. „Иван Гешев” има 10 кандидата, за ул. „Жеравна” - 4, за „България” 196 - 9. Още две оферти са внесени за бул. „България” 45-47. Всички те чакат решение на съда.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

зрител

зрител

26.03.2021 | 11:18

НЕОБХОДИМА Е СПЕШНА ПРОМЯНА В ЗАКОНА ЗА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ!!! Процедурите са тромави и в полза на крадците!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?