4232

Върви, народе възродени! Стотици ученици от Пловдив с шествие за чудо и приказ СНИМКИ

„Почетна значки на град Пловдив“ на 14 млади творци връчва кметът на Пловдив Костадин Димитров

 

Стотици ученици потеглиха на празнично шествие по Главната по случай 24 май, предаде репортер на "Марица". 

Пъстрата колона се предвожда от Мажоретен състав при СУ „Св. св. Кирил и Методий“, Духов оркестър „Пловдив“ и знаменната група от ХГ „Св. св. Кирил и Методий“. 

Празнична програма с много настроение съпровожда движението на шествието по маршрута. Пред бившата сграда на БНБ на ул. „Райко Даскалов“ концерт изнесе Сборна духова формация към НУМТИ „Добрин Петков“ и ЦПЛР – ОДК – Пловдив с диригент Снежана Георгиева. 

На пл. „Римски стадион“ под колонада та празничното шествие посрещнаха учениците от фанфарен оркестър при СУ „Св. Паисий Хилендарски". 

След това на стълбите на „Каменица“ се състоя тържествен празничен концерт с участието на хоровете на град Пловдив. 

На същото място към шествието се присъедини Първи детски гвардейски отряд в България при ДГ „Мая“.

Последният музикален започна на откритата сцена на пл. „Стефан Стамболов“, където свири Представителния духов оркестър на ВВС с диригент майор Михаил Младенов. 

Шествието е предвождано от множество граждани. Стотици пък се спират, за да се насладят учениците, да ги снимат и да ги поздравят по случай 24 май. 

В 12.00 часа в Заседателната зала на община Пловдив на пл. "Стефан Стамболов" ще се състои церемония, на която кметът на Пловдив Костадин Димитров и председателят на Общинския съвет ще връчат отличието „Почетна значки на град Пловдив“ на 14 млади творци.

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 3 оценки
3.7/5 от 3 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?