Следвайте ни

Варварско! Отрязаха крака на котенце в "Смирненски"

viber icon

Ужасяващ акт на насилие към невинно животно е станал преди няколко дни в пловдивския квартал „Христо Смирненски“. За зверството пред репортер на „Марица“ разказа 81-годишният дядо Запрян, който живее срещу кметството в район „Западен“ и стопанисва ранчо, което се намира до железопътните релси.

Преди около седмица възрастният мъж работел в работилницата си. Изведнъж до него се появило малко котенце. Гледката, която се открила пред очите му била ужасяваща – задните крачета на животинчето били срязани през средата. „Само на кожичката се държаха, разбираш ли“, описа ужаса си пенсионерът.

Той веднага се заел да прибира инструментите си и да води бедното животинче към ветеринар, за да го спасяват. Докато се оправи обаче, котето било изчезнало, сякаш потънало вдън земя.

Дядо Запрян мислил дълго, но не успял да намери решение. Вчера котето отново се появило. Пенсионерът го хванал и веднага го закарал до една от ветеринарните клиники в жк „Тракия“, тъй като знаел, че там работят добри професионалисти.

Лекарите коментираха пред „Марица“, че в подобен случай лечението не е напълно оправдано, тъй като котето никога няма да води нормален начин на живот. За да се извърши лечение, задните крачета на животинчето трябва да се отрежат дори малко по-нагоре, тъй като има възпаление на костите и меките тъкани. Следва прием на антибиотици и други процедури.

„Котето е в тежко състояние, не съм сигурен дали лечението е оправдано в този случай. Дори да го спасим, то няма да може да ходи, да кляка по нужда или да рови. Очакват го само страдания и мъки. През целия си живот ще се нуждае от грижи и ще има проблеми, а до колкото разбрах живее на улицата. Ако беше само едното краче - щяхме да го оправим без проблем и щеше да живее щастливо, но когато са двата - нещата не стоят така“, коментира ветеринарят, който е приел животното.

По думите му най-вероятно става въпрос за инцидент, а не за насилствен акт, тъй като тъканите изглеждали по-скоро премазани, отколкото отрязани с остър предмет. Специалистът припомни, че през зимните месеци котета често се сгушват под капаците на автомобилите, за да се топлят на изстиващите двигатели. Често заспиват, а на сутринта, щом запалим колата, ремъците се завъртат и така стават белите.

Оказва се, че погребенията на домашни любимци също са незаконни. Въпреки това хората масово избират този начин да се разделят с животинките си. Преди време е имало общински парцел за погребване на домашни любимци, но според доктора – места отдавна няма.

Алтернатива предлага частна фирма, която събира труповете на животните и ги кара до София, където ги кремират групово. За това има такса, а и хората не получават нищо обратно, затова масово се извършват нелегални погребения на домашни животни.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?