Върховният съд решава за бул. „България"

Върховният административен съд ще решава спора с реконструкцията на бул. „България". Жалбата е подадена от общината против решението на държавната Комисия за защита на конкуренцията, която спря подписването на договора с фирма „Пътинжнеринг" за ремонт в отсечката между бул. „Васил Априлов" и колелото на панаира. Това обясниха вчера шефът на капиталното строителство инж. Тошо Пашов и директор по правните въпроси Савина Петкова.

Общината е поставена в цайтнот. Парите за целия булевард до моста на Адата са преведени от републиканския бюджет и в момента в сметките на общината би трябвало да има около 13 милиона лева. На част от пътя са положени нови тръби, но той дори не може да бъде асфалтиран, защото конкурсът е обжалван от консорциум „Инфраструктура" пред Комисията за защита на конкуренцията. Според Савина Петкова мотивите са неоснователни. От консорциума обаче твърдят, че при поръчка за 6,8 милиона лева са предложили по-ниска оферта с близо 1 милион лева. От общината контрират, че „Пътинженеринг" е предпочетена заради по-малък срок на изпълнение - три месеца, а не осем, както са предложили от консорциума.

Съдебните процедури са много бавни, затова се търси спасителен вариант за отваряне на отсечката между бул. „В. Априлов" и „Победа" поне за Коледа. Искаме да асфалтираме участъка, без да ощетяваме бюджета, каза инж. Пашов. Днес ще бъде готова оценката за проблемната отсечка, след което ще се обяви конкурс за изпълнител. Савина Петкова обаче не изключи, че и тази процедура ще бъде обжалвана. Кашата се допълва с това, че договорът за полагането на тръбите с „Драгиев и ко" не включва същата фирма да възстанови пътната настилка.   

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?