71
Следвайте ни

Въпреки лошия одит: Избраха шеф на КОЦ-Пловдив

viber icon

Общинският съвет избра на днешната сесия д-р Тихомир Дерменджиев за управител на КОЦ-Пловдив. "За" Дерменджиев, който беше единственият кандидат на конкурса, гласуваха 31 съветници от ГЕРБ, "Кауза Пловдив", "Съюз за Пловдив", ВМРО. Други 11 от "Демократична България" и БСП се въздържаха.

Д-р Веселка Христамян от ДБ попита редно ли е при констатираните несъответствия в одита, извършен в онкодиспансера, д-р Дерменджиев да бъде избран без комисията да даде разяснения за нарушенията. Слави Георгиев, който също беше член на комисията, отговори, че не е запознат с одита.

Петър Ганев от ГЕРБ съобщи, че в лечебното заведение вече се подготвя помещение за линеен ускорител.

Веселка Христамян изброи нарушенията, за които "Марица" днес писа - назначаване на хора за дублиращи дейности, извършване на строителство без обществени поръчки, неизпълнение на договори за ремонти. В залата обаче нямаше кой да й даде отговор по одита, защото кметът Здравко Димитров и шефът на дирекция "Здравеопазване" д-р Калин Калинов, който е и председател на конкурсната комисия, бяха напуснали сесията. 

Преди това д-р Калинов заяви пред медиите, че от една година диспансерът се управлява от временни управители и че допуснатите грешки ще бъдат отстранени, Той отрече шефът на Онкото да е сключвал договор със специалист, който работи по втори договор в свиленградска болница. 

„Със смяна на временно управляващите е нормално всеки да наследява грешките на предишния. Липсва приемственост и това е резултат. Един е подписал договора, другият след него – приемо-предавателен протокол.  Трябва да се избере управител, който да носи отговорност”, уклончиво коментира д-р Калин Калинов преди обсъждането на точката. 

Кметът Здравко Димитров се въздържа от изявление по повод на одита.

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Фортуна

Фортуна

23.11.2021 | 14:40

Да продължават с нарушенията, ако им стиска! Просветля… идва Видовден!

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?