Ваня Христева поема Окръжна прокуратура в Пловдив

Дама с 22-годишен юридически стаж поема Окръжната прокуратура в Пловдив. Прокурорската колегия на ВСС избра днес Ваня Христева за изпълняващ функциите административен ръководител на Окръжна прокуратура - Пловдив.  До момента тя заемаше длъжността на заместник апелативен прокурор на Пловдив.

Ваня Христева е завършила специалността „Право“ във ВСУ „Черноризец Храбър“ – гр. Варна. Има юридически стаж от 22 г., който е само в съдебната система.  Първоначално е работила като съдебен кандидат в Окръжен съд – Стара Загора, била е следовател в Окръжните следствени отдели в гр. Стара Загора и в гр. Пловдив, след което е била прокурор в Районна прокуратура – Пловдив, Окръжна прокуратура – Пловдив и Специализираната прокуратура, гр. София.

Ваня Христева е избрана за и.ф. окръжен прокурор на гр. Пловдив по предложение на административния ръководител на Апелативна прокуратура – Пловдив, Тодор Деянов.

Дамата поема поста от десегашния окръжен прокурор Румен Попов, чийто втори мандат изтече. Както съобщихме по-рано, Попов става зам. апелативен прокурор на Пловдив.   

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Моабед да става!

Моабед да става!

10.06.2021 | 01:26

Тая сега чий го крепи??? Тая видно е на повикнане.... Какво му тпябваше та Попов да се надцаква.. Янаки Стоилов най напред си виж заместниците : там имаш гнила ябълка...пловдивска...

Отговори
5 1
От къде ги изкопавате тези безполезни изкопаеми

От къде ги изкопавате тези безполезни изкопаеми

09.06.2021 | 23:52

Ами поредната поцинкована кофа Верно сигур не е от Кържали надявам се Ама надали Иначе на пилона в кръчмата бипизгледала добре

Отговори
4 1
Отец Викентий

Отец Викентий

09.06.2021 | 21:20

Както и да изчислявате, мандата на Румен Попов изтича 2022, а не сега.Така, че.....не заблуждавайте хората.Иначе нищо лошо за него.

Отговори
3 2
АСЕН ИЛИЕВ

АСЕН ИЛИЕВ

09.06.2021 | 21:06

ПЕЕРАСЧЕТО ЯНАКИ, НЕ СЛУЧАЙНО Е МОНТИРАНО ЗА ДА НЕ СЕ ПРОМЕНИ НИЩО. ОСВЕН МОЖЕ БИ, ЧЕ ЩЕ МУ ИЗ БИ Я ЗЪБИТЕ В НАЙ-СКОРО ВРЕМЕ!

Отговори
1 2
Ще слуша, може би

Ще слуша, може би

09.06.2021 | 19:04

Много странно решение.

Отговори
5 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?