Следвайте ни

Вандалите се стреснаха от видеокамери в центъра СНИМКИ

viber icon

Набезите на вандали спряха, откакто бяха монтирани 23  видеокамери на откритата сцена на бул. "Марица юг" и в подлезите срещу Водната палата, на Чифте баня и на бул. "Санкт Петербург" в Съдийския квартал. Това съобщи кметът на район "Централен" Георги Стаменов. 

 

 Сцената, която беше изградена по европейския проект между панаирния мост и Адата, е разбивана многократно. След като беше основно ремонтирана, Стаменов твърдо реши да я оборудва с четири камери с висока резолюция.  Видеосистемата на  брега на Марица и в подлезите  струва 19 000 лева и е монтирана от "Виваком" и "Анди". 


Камерите обхващат и тъй наречената библиотека, построена от габиони. От кметството предупредиха любителите на тайните кьошета да внимават какво правят в лабиринтите на каменните блокове, защото всичко, което вършат, се записва. 

Снимки от Наташа Манева 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?