Следвайте ни

Вандали вилнеят на площада в центъра на Пловдив СНИМКИ

viber icon

Едно от големите прозрачни пана, с които е оградена  южната част на Римския форум, липсва и има риск някое дете да падне в дълбокия изкоп на археологическите разкопки.

Вероятно вандали са вилнели по тъмна доба  на пл. "Централен", предполагат минувачите, възмутени, че отново общината от техните данъци трябва да възстановява унищоженото.

Оградата е поставена по време на реконструкцията на пл. "Централен" през миналата година. Тогава бяха укрепени и самите разкопки. Теренът е проучен, археолозите още преди години са приключили проучването и тепърва предстои реставрация на националния паметник на културата.

От северната страна на пощата всеки ден кипи ударна офанзива. Строителите  от фирма "Драгиев и ко" имат задача по договор с общината  за реставрацията и експонирането на ценните находки на античния площад на Филипопол, граден през 1-2 век.

Изкопът се укрепва допълнително с габиони, както това беше направено през миналата година на разкопките на форума до Цар-Симеоновата градина.

Снимки от Наташа Манева

 

 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Стоичков

Стоичков

01.12.2020 | 23:59

Това на снимката не е проява на вандалщина,а недовършения подход към разкопките,за който може би сме платили с нашите данъци.Инжинерингът който остави недовършен парапета с опънати пет въженца е мислил че са достатъчни да опазят достъпа до разкопките.Само два метра посока пощата преградното стъкло е спукано от половин година,но явно не е включено към гаранцията и на никой не му прави впечатление.Поредните усвоени милиони и след това пълно безхаберие и липса на поддръжка,ама тука е така.

Отговори
7 1
КОФТИ ПОСТРОЕНО Е, КАКИНОТО!

КОФТИ ПОСТРОЕНО Е, КАКИНОТО!

01.12.2020 | 19:04

ДВЕТЕ Г-ЦИ УСЛУЖЛИВО (БЕЗКОРИСТНО?) ОБВИНЯВАТ ОТ ИМЕТО НА ГРАЖДАНСТВОТО ("...възмутени, че отново общината от техните данъци трябва...") НЕИЗВЕСТНИ ХУНИ, ВАРВАРИ И ВАНДАЛцИ ЗА ПО-ЛЕСНИЧКО. ФМЕСТО ДА ИЗБЪРШАТ ГУРЕЛИТЕ И ЗАБЕЛЕЖАТ, ЧЕ ИНДЖИНЕРИНГ ИМПЕРИАЛиста Иб. ТОТЕВ с неговите Ортаци са цунали милионите за едно оплочване с паянтови парапети. То ако беше свястно направено = вър'и да го чупиш. Предприемачът е длъжен да възстанови за своя сметка ДЕФЕКТА!

Отговори
7 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?