Следвайте ни

Вандали унищожиха Градината на толерантността в Пловдив

viber icon

Вандали са унищожили тази нощ първата в Пловдив етно градина „Заедно“, която се намира пред Дома на младоженците, до Паметника на благодарността, и беше създадена като символ на мирното съжителство на различните народности в древния и вечен град. Прекършени са 6 от общо 7-те лагерстремии. На тъжната гледка се натъкна рано сутринта екип на „Градини и паркове“.

Красивите дръвчета, популярни и като индийски люляк, бяха засадени преди около година и половина по случай Международния ден на толерантността – 16 ноември, от пловдивски деца, представители на арменската, българската, еврейската, италианската, руската и турската общност. 

Благодарение на полаганите грижи дръвчетата се развиваха добре и през лятото и есента се отрупваха в различни ярки цветове.    

 „Ако има свидетели на вандалската проява, нека сигнализират компетентните органи“, призова директорът на ОП „Градини и паркове“ инж. Георги Николаев.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

вътю

вътю

03.06.2020 | 06:28

СВИДЕТЕЛИ НА ВАНДАЛСКАТА ПРОЯВА ТРЯБВАШЕ ДА БЪДАТ КАМЕРИТЕ ЗА НАБЛЮДЕНИЕ,ДИРЕКТНО СВЪРЗАНИ С ОПЕРАТИВНИТЕ СЛУЖБИ НА МВР.АКО НЕ СА СВЪРЗАНИ С МВР, Е ВЯТЪР РАБОТА! КАКТО Е И СТАНАЛО НА ПРАКТИКА!!!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?