Следвайте ни

Вандали трошат на поразия градските спирки в Пловдив СНИМКИ

viber icon

Десетки автобусни спирки в Пловдив са потрошени, установи проверката на "Марица". Вандали на поразия чупят стъклата по тъмна доба, разчитайки, че хулиганското им поведение остава безнаказано.

Със счупени стъкла е осеян тротоарът около заслона на бул. "Христо Ботев" № 7-9, на стотина метра от Младежкия хълм. Едно от стъклата е поломено наполовина и острото като нож парче стърчи над пейката, където сядат пътници.

Няколко спирки са счупени на бул. "Цар Борис III" Обединител". Вандали са вилнели до хотел "Марица" и в началото на Брезовско шосе в близост до кръговото кръстовище с бул. "Дунав".

Постоянно се трошат заслоните на ул. "Димитър Талев". Преди няколко дни стъклата до Била - 4 бяха направени на сол. Щети са нанесени и на спирката до кръстовището с бул. "Александър Стамболийски".  Заслоните често се ползват от драскачи за бездарни и нецензурни рисунки. Работниците от общинското предприятие "Чистота" не смогват да премахват грозните шарении.

От "Общинска охрана" и полицията обясняват, че е невъзможно на всяка от над 400-те спирки да осигурят дежурни патрули. А тийнейджъри разказват, че техни агресивни връстници, които очевидно нямат други качества за изява, чупят автобусните спирки с камъни.

Снимки от Наташа Манева

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ПОЛИЦИЯ

ПОЛИЦИЯ

31.05.2021 | 11:18

...много просто , нужни са камери. Не само за това , а за всички нарушения, безчинства и малоумщини из целия град. Конкретно подчертавам за мотористите ТЕ.РОРИС.ТИ , които тормозят целия град и полицията НЕ прави ни-ЩОООО

Отговори
0 0
камери

камери

30.05.2021 | 16:57

За това в Бургас на всяка спирка има камера.

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?