Следвайте ни

Вандали разбиха новата сцена край Марица

Клошари струпаха камара камъни на крайбрежната алея

Сцената, монтирана на южния бряг на Марица с европейски пари, е съсипана. Вандали са разбили гипсокартона, с който е облицовано дървото. Оцелелите парчета са нашарени с надписи. Поразията вероятно е сторена от безделниците, които очевидно са некадърни да вършат полезни неща. 

 


"За съжаление, това не е единствена вандалска проява. Ако не пазим това, което е направено в града, няма как да го съхраним", коментира кметът на "Централен" Георги Стаменов. Той е подал сигнал до ръководителя на проекта Соня Славчева, която се ангажира да провери дали фирмата изпълнител ще направи ремонт за своя сметка, или ще се наложи да се плащат средства от градския бюджет.

 


Близо 7 млн. лева струва реконструкцията на бул. "Марица" от панаирния мост до Адата, благоустрояването на крайбрежната алея с атракциите за деца и ремонтите около Понеделник пазара. Парите са предоставени на Община Пловдив по оперативна програма "Региони в растеж". Поръчката беше възложена на фирма "Драгиев и ко". Изпълнителят на строително-монтажните работи по закон не носи отговорност за щетите, нанесени на обекта от други лица. Градската управа отново трябва да бръкне в изтънелия общински  бюджет, за да ремонтира потрошеното съоръжение. 

 


Георги Стаменов разказа, че преди няколко дни са били принудени да чистят камари отпадъци, струпани от клошари на крайбрежната алея. Напомни, че вече няколко пъти се прави ремонт в пешеходния подлез от северната страна на Тунела, който служи за мишена на вандалите.

Валентина Йеремиева

Репортер /журналист/ екип "общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?