Следвайте ни

Вандали надраскаха стенописите в подлеза до СОУ "Пейо Яворов"

viber icon

Вандали надраскаха два от оригиналните стенописи в подлеза на СОУ „Пейо Яворов“. Хиксове върху очите и петолъчка на челото с червена боя грозят лицето на бебе, както и на друг оригинален графит, символизиращ красотата на българската жена. 

През октомври 2019 г. подлезът се превърна във фолклорна галерия на открито. Стените му бяха изографисани със сцени, които показват трудолюбието, бита и старите занаяти на българите. Творбите, между които и изписани калиграфски послания на кирилица и глаголица, са дело на художника  Цветан Узунов. 

Преди години южната страна на подлеза украси с фолклорно пано големият майстор на четката  Енчо Пиронков. 

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Лили

Лили

10.07.2021 | 10:57

Проста народ , слаба държава!

Отговори
0 0
FARAON

FARAON

10.07.2021 | 01:08

АКТУАЛНО И ЗЛОБОДНЕВНО :)

Отговори
0 0
народен

народен

09.07.2021 | 16:46

Местните пияни или надрусани тинейджъри ще са. Всеизвестен факт! Държавата не иска да пази своето! Що мастило се изписа за тези просташки набези. В онзи другия свят на запад има камери навсякъде. В подлези, спирки,градинки и т.н. Не че ако изпуснат юздата и тамошните пубертети няма да се развилнеят. Бога ми и там сред младежта има същото ядро, но има закон полиция глоби и ред други превантивни мерки. ТАМ полицаите са си на мястото и не слугуват на бандитите и проститутките! На една спирка на градски транспорт ТАМ на запад глобиха мъж затова че пуши на спирката във времето когато ученици от близкото училище чакат автобус. Не вярвах на очите си, но е факт.

Отговори
8 0
Коментари

Коментари

09.07.2021 | 16:29

Поредните жалки продажници и безродни слуги... Тъжно, много тъжно...

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?