Следвайте ни

Чупи-купи: Вандали лъсват в сайта на община Пловдив

viber icon

Три видеокамери  вече  пазят от вандали сцената на крайбрежната алея на бул. "Марица -юг", благоустроена с парите от ЕС по оперативна програма "Региони в растеж".

Биг Брадър е допълнителната екстра, добавена към проекта с общински средства, след като няколко пъти хулиганите разбиваха сцената. Сега тя е като нова - облицована е с дърво вместо гипсокартон.

Проектът за реконструкцията на  тази част от булеварда и алеята между Водна палата и Адата официално е финализизиран с подписването на акт 16. Обществената поръчка е изпълнена от фирмите "Драгиев и ко" и "Пътинженеринг". "Стана прекрасна зона за отдих  и това е добър пример за интегриран подход", коментира кметът на "Централен" Георги Стаменов, след като заедно със зам.-кмета на Община Пловдив Пламен Райчев и ръководителя на проекта Соня Славчева прерязаха лентата.

"До месец - месец и половина  очакваме да дадем старт на ремонти в същия квартал - между бул. "Кн. Мария Луиза" и "Марица юг", за да надграждаме  вече вложените инвестиции.  Предстои благоустрояване за 9 млн. лева", съобщи Пламен Райчев. Още 11 млн. лева по европейския проект  са осигурени и за кв. "Гладно поле".

Със средствата на район "Централен" са монтирани също така 2 видеокамери в подлеза до Водна палата, 12 - в подлеза на Чифте баня и 3 камери в подземното пешеходно пространство под бул. "Санкт. Петербург".  Георги Стаменов предупреди, че  камерите, чиято стойност е 19 000 лева с ДДС, са с висока резолюция и на нарушителите ще се налагат големи глоби. Снимките на вандалите пък ще се публикуват в сайта на общината за да видят всички как едни рушат, а други плащат за щетите - данъкоплатците.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?