Следвайте ни

Ваксинират всеки десети полицай под тепетата

viber icon

10 % от униформените в състава на Областната дирекция на МВР в Пловдив са изявили желание да се ваксинират срещу коронавируса. Това съобщи пред „Марица“ директорът на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев.

„Точният брой на желаещите ваксина срещу вируса е 286“, уточни той. Мобилни екипи ще ваксинират местните полицаи, които са на първа линия. Списъците с желаещи вече са готови.

Общият брой на служителите на МВР в страната, които ще бъдат имунизирани, е 11 300, обяви вътрешният министър Христо Терзийски. Те представляват около 1/4 от всички униформени.  Заразените служители на ведомството от началото на пандемията до момента са над 4000. Пловдив не бе изключение. COVID-19 прекара дори шефът на ОД МВР Йордан Рогачев. Преди броени дни вирусът отне живота на двама униформени - един от Карлово и един от Специализираните полицейски сили.  

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?