Следвайте ни

Ваксинираха членовете на СИК с "Пфайзер" и с предимство

viber icon

Поне една трета от членовете на СИК побързаха да се имунизират срещу COVID -19, но в Районните избирателни комисии нямат обратна информация от РЗИ- Пловдив кои точно от тях са ваксинирани. С решение на здравното министерство на участниците в комисиите поставяха от препарата на "Пфайзер".

Както "Марица" писа, някои пловдивчани се възползваха от преференцията, за да получат ваксина от дефицитния препарат, след което се оказа, че са подали заявление, че се отказват да бъдат в състава на секционната комисия. Така тарикатите се уредиха с ваксина, без да чакат ред.  

В 16-а РИК за Пловдив половината от членовете са имунизирани. На новите членове, които застъпват в СИК на мястото на отказалите се, също се предоставя правото да получат с предимство ваксина в РЗИ - Пловдив, където се предават техните имена. Но те вече ще разчитат само на първата доза, тъй като интервалът между двете игли е 21 дни. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Хан Крум

Хан Крум

23.03.2021 | 20:07

Гадовете , дето ще подменят протоколите с пфайзер, а?

Отговори
3 0
Юлия

Юлия

23.03.2021 | 13:26

Това си е класически тарикатлък, който се знае от управляващите.

Отговори
4 0
bam

bam

23.03.2021 | 10:54

Политиците мислят само за себе си. Останалите са им маймуни. Опитни мишки сме.

Отговори
5 0
Лекар

Лекар

23.03.2021 | 09:49

Понеже няма време за втора доза, няма нужда да претендират за определена ваксина, пък после да се отписват от комисиите.

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?