Следвайте ни

Важно за всички, които ще гласуват на местните избори

viber icon

Важна информация за избирателите във връзка с провеждането на Местни избори 2019 разпространиха от община Пловдив. Ето какво гласи тя:

В срок до 12.10.2019 г. избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в съответното изборно помещение, но желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, могат да заявят желанието си в писмена форма, чрез заявление до районната администрация, подписано саморъчно и подадено чрез писмо, факс или на електронна поща [email protected], като приложат и копие на документ от ТЕЛК (НЕЛК) – (чл.37, ал.1 от Изборния кодекс).

Избирател, чийто настоящ адрес е в град Пловдив, а постоянният адрес е в друго населено място, може да подаде заявление за гласуване по настоящ адрес (чл. 36, ал. 1 от Изборния кодекс) в срок до 12.10.2019 г. в районната администрация по настоящия му адрес.

Всеки избирател в срок до 19.10.2019 г. може да подаде до кмета на общината или кмета на района заявление за отстраняване на непълноти и грешки в избирателните списъци (чл. 43, ал.2 от Изборния кодекс).

Справки в избирателните списъци по единен граждански номер могат да бъдат направени на интернет страницата на община Пловдив plovdiv.bg/категория Местни избори 2019, както и на място в районните администрации на община Пловдив.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?